BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank'tan yaptırım kararı sonrası değerlendirme----

Sberbank'tan yaptırım kararı sonrası değerlendirme

Sberbank'tan yaptırım kararı sonrası değerlendirme
10 Nisan 2018 - 09:00 www.finansgundem.com

Rusya devlet bankası Sberbank, ABD'nin Rus iş adamlarına yönelik yaptırım kararı sonrası oluşabilecek riskleri değerlendirdi

Sberbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksandr Morozov, Sberbank’ın ABD Maliye Bakanlığı’nın yaptırım listesinde bulunan şirketlerle ilgili risk hacminin aktiflerin yüzde 2,5’i kadar olduğunu bildirdi.

Morozov gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sberbank’ın ABD Maliye Bakanlığı’nın 6 Nisan 2018’de uygulanan yaptırım listesinde bulunan şirketlerle ilgili risk hacmi aktiflerin yüzde 2,5’i kadar. Müşterilerin talepleri tamamen sağlanıyor” ifadesini kullandı.

Morozov, banka yönetiminin durumun gelişimini dikkatle takip ettiğini ve banka için olumsuz sonuçları en aza indirmek için gerekli önlemleri aldığını belirtti.

Bilindiği üzere ABD Maliye Bakanlığı 6 Nisan’da uyguladığı yaptırım listesinde, Gazprom Başkanı Aleksey Miller, VTB Başkanı Andrey Kostin, iş adamı İgor Rotenberg dahil olmak üzere Rus yetkililerini, iş adamlarını ve şirketleri dahil etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)