BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSavunma devlerinde yeniden işten çıkarmalar başlıyor----

Savunma devlerinde yeniden işten çıkarmalar başlıyor

Savunma devlerinde yeniden işten çıkarmalar başlıyor
29 Ekim 2020 - 13:22 www.finansgundem.com

ABD'li savunma şirketleri Boeing ve Raytheon, pandeminin neden olduğu krizin etkisiyle işten çıkarmaları işaret etti

Uçak üreticisi Boeing'in üçüncü çeyrek bilançosuna ilişkin yapılan açıklamada, şirketin finansal durumunun tüm dünyayı etkisi altın alan salgın ve 737 MAX tipi uçakların uçuşlarının durdurulmasından dolayı negatif yönde etkilenmeye devam ettiği belirtildi.

Boeing'in gelirleri bu yıl Temmuz-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 29 azalarak 14,1 milyar dolara geriledi.

Şirket açıklamasında, bu yılın üçüncü çeyreğinde 466 milyon dolar zarar ettiğini bildirdi. Geçen yılın aynı döneminde 1,2 milyar dolar kar elde etmişti.

Şirketin hisse başına karının geçen yılın üçüncü çeyreğinde 1,45 dolar olduğu, ancak bu yılın aynı döneminde 1,39 dolar zarar ettiği aktarıldı.

Boeing'in çalışan sayısının 2021 sonuna kadar 130 bine düşmesi bekleniyor

Boeing CEO’su Dave Calhoun ise şirketin üçüncü çeyrek bilançosuna ilişkin şirket içi mesajında, salgının başından bu yana likiditeyi artırdıklarını, harcamaları azalttıklarını ve üretim oranlarını önemli ölçüde düşürdüklerini ifade etti.

Şirket üzerindeki etkiyi sınırlandırmak için personel sayısına ilişkin kararlar alındığını belirten Calhoun, "2021 sonuna kadar yaklaşık 130 bin çalışandan oluşan bir işgücü bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Boeing, nisan ayında, Kovid-19 salgınının etkisiyle çalışan sayısını yaklaşık yüzde 10 azaltacağını duyurmuştu.

Raytheon 20 bin çalışanını işten çıkaracak

Bir diğer ABD'li savunma şirketi Raytheon da Kovid-19 salgını nedeniyle ticari havacılık satışlarının azaldığını ve bu nedenle 20 bin çalışanın işine 2020’de son vereceğini duyurdu.

Raytheon Technologies CEO’su Greg Hayes, şirketin üçüncü çeyrek bilançosuna ilişkin yaptığı değerlendirmede, uzun ve yavaş bir toparlanma beklediklerini aktardı.

Hayes, yılın ilk çeyreğinde maliyetleri yaklaşık 2 milyar dolar azaltmak ve 4 milyar dolarlık nakit tasarrufu sağlamak için önlemler aldıklarını anımsatarak, personel sayısını azaltmanın zor olduğunu ama gerekli adımları attıklarını belirtti.

Credit Suisse beklentileri karşılamadı

Kritik teknolojiler için seferberlik

'Trump'ın kalabalık mitinglerinde virüsün yayılması kaçınılmaz'

AB'den 'ticaret savaşları' için yasal önlem

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)