BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSanayi üretimi Şubat’ta sürpriz yaptı----

Sanayi üretimi Şubat’ta sürpriz yaptı

Sanayi üretimi Şubat’ta sürpriz yaptı
09 Nisan 2013 - 08:30 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, Şubat ayı sanayi üretim verilerinin küçük bir yukarı yönlü süpriz yaptığını belirtti

Goldman Sachs, TÜİK'in dün açıkladığı Şubat ayı sanayi üretim verilerinin küçük bir yukarı yönlü süpriz yaptığını ve 2012 4.çeyrekte beklenmedik şekilde zayıflayan sanayi üretiminin 2013 ilk çeyrekte daha güçlü büyüme göstereceği beklentisine destek verdiğini bildirdi. Ekonomide toparlanma için sağlam bir tabanın mevcut olduğunu belirten Goldman Sachs, ekonominin yurtiçi parasal teşviklere yanıt vermesini ve 2013'de yüzde 5 civarında büyümesini beklediklerini yineledi.
İç talepte toparlanmanın daha sağlamlaşması ve dış dengesizliklerin dana akut hale gelmesi ile 2013'ün ikinci yarısında TCMB'nin daha makro ihtiyati sıkılaştırma tedbirleri uygulamasını beklediklerini ifade eden Goldman Sachs, bununla birlikte TCMB'nin TL'de zayıflamayı sağlamak için yıl içinde gecelik borçlanma faizini 50 baz puan indirerek yüzde 4 seviyesine indireceği beklentisini koruduklarını vurguladı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)