BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiSam Altman geri dönmeyecek!----

Sam Altman geri dönmeyecek!

Sam Altman geri dönmeyecek!
20 Kasım 2023 - 11:07 www.finansgundem.com

ChatGPT'nin yaratıcısı yapay zeka şirketi OpenAI'da hafta sonu CEO Sam Altman'ın görevden alması şok etkisi yaratırken, yatırımcıların Altman'ın göreve dönmesini istediği belirtilmişti.

Yapay zekâ teknolojisi ChatGPT'nin yaratıcısı OpenAI'da CEO Sam Altman'ın görevden alınması gündemde bomba etkisi yaratmıştı. Altman’ın sürpriz bir şekilde görevden alınması sonrası şirketin yatırımcıları ve bazı yöneticileri Altman’ın yeniden göreve getirilmesi için açıklamalar yapmış ve çalışmalar sürdürmüştü. Bu da gönderilen CEO'nun yeniden görevine dönebileceği konusunda önemli bir kulis yaratmıştı.

YENİ CEO BELLİ OLDU

ABD merkezli yayın The Information'ın yönetim kurulu direktörü Ilya Sutskever'ın şirket personeline yaptığı açıklamaya bulunarak, "Sam Altman, OpenAI CEO'su olarak geri dönmeyecek ve eski Twitch patronu Emmett Shear yeni geçici CEO olacak" bilgisini duyurularak, Sutskever'e atıfta bulunularak, şirket yöneticilerinin onu geri getirme çabalarına rağmen Altman'ın şirkete CEO olarak geri dönmeyeceği belirtildi.

Shear, Twitch'in kurucu ortağıydı ve bu yılın başlarında Amazon.com Inc.'e ait canlı video akış platformundan istifa etmişti.

Altman ve eski OpenAI Başkanı Greg Brockman, geçici CEO Mira Murati'nin personele Altman'ı davet ettiğini söylemesinin ardından pazar günü şirketin San Francisco merkezindeki yöneticilere katıldı.
Altman, Pazar günü mesajlaşma platformu X'te OpenAI ziyaretçi girişi kartı taktığı bir fotoğrafını yayınladı ve şu yazıyı yazdı: "Bunlardan birini ilk ve son kez takıyorum." (Habertürk)

İşte Altman'ın OpenAl'dan kovulma nedeni

 

OpenAI, CEO'su Sam Altman'ı kovdu

 

OpenAI CEO’su Altman: Elon Musk bir pislik olsa da…

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)