BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinŞahan Gökbakar'dan bir rekor daha----

Şahan Gökbakar'dan bir rekor daha

Şahan Gökbakar'dan bir rekor daha
23 Mayıs 2014 - 09:59 www.finansgundem.com

Şahan Gökbakar, 6 yıllık sinema kariyerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'na en çok para kazandıran sinemacı oldu.

Recep İvedik serisi ve 'Celal ile Ceren' filmlerinden elde edilen 190 milyon TL hasılatın Kültür ve Turizm Bakanlığı'na 'Rüsum Vergisi' olarak aktarılan bir kısmı Şahan Gökbakar'ı bu alanda da rekortmen yaptı.

SANAT FİLMLERİNİN EN BÜYÜK SPONSORU OLDU

'En Çok İzlenen Film', 'Toplam Gişe ve Hasılat' rekortmeni olan, sinema kariyerine başladığı 2008'den bu yana 'Recep İvedik' serisiyle birçok kez eleştirilen, sinemacılar tarafından dışlanan Şahan Gökbakar, sanat filmi olarak tanımlanan yapımların en büyük sponsoru haline geldi. Gökbakar'ın 6 yılda gösterime çıkardığı dört filmden oluşan 'Recep İvedik' serisi ve 'Celal ile Ceren', toplam 22 milyon 14 bin 711 kişi tarafından izlenirken 190 milyon 168 bin 277 TL hasılat elde etti.
 
BAKANLIĞA 19 MİLYON TL KAZANDIRDI

Habertürk'te yer alan habere göre, 'Recep İvedik' serisi ve 'Celal ile Ceren'den elde edilen hasılatın yarısının üzerinden sinema salonları sahipleri, diğer yarısı üzerinden de filmlerin yapımcıları % 10 Rüsum Vergisi verildi. Böylelikle Şahan Gökbakar'ın filmleri üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı'na 19 milyon TL kaynak aktarıldı. Gökbakar'ın 6 filmi ayrıca her sinema salonu sahibine ortalama 350 bin TL gelir sağladı.
 
RÜSUM VERGİSİ NE DEMEK?

Sinema salonlarının ve yapımcıların kendilerine kalan hasılattan ödedikleri % 10 Rüsum Vergisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na aktarılır. Bakanlık, sinema filmlerinden aktarılan Rüsum Vergisi'nden elde edilen geliri Sinema Destekleme Fonu adı altında geri ödemeli ve geri ödemesiz olarak sinemacılara kredi olarak verir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)