BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSabancı'nın gözü satın almalarda!----

Sabancı'nın gözü satın almalarda!

Sabancı'nın gözü satın almalarda!
16 Ocak 2014 - 06:55 www.finansgundem.com

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, 2014’te holding şirketlerinde satın almaların söz konusu olabileceğini söyledi

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD)’nin bu yıl 7’ncisini düzenlediği Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi’nde CNBC-e’nin sorularını yanıtlayan Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, satın almalarla ilgili konuştu.

Kurtul, "Satın alma olabilir. Çok açığız. Bu sadece Carrefour için değil, tüm şirketlerimiz için geçerli. Türkiye’de olabilir" diye konuştu. Yılın içinde holding olarak toplam 1,8 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedeflediklerini belirten Kurtul, “Bunun yüzde 70’e yakını enerji. Yalnız bu tutar satın almaları içermiyor. Eğer bir satın alma olursa bunun üstünde bir yatırımımız söz konusu olacak” dedi.

'KUR YÜKSELİŞİNDEN ÇOK ETKİLENMEDİK'

Kurdaki yükselişin fiyatlara hemen yansımadığını belirten Kurtul, "Dövizle borçlanan şirketlerimiz kurun etkisiyle oralarda bir kur farkı, zararı yazdılar. Enerjide kullanılan krediler çok uzun vadeli, 10-12 yıl vadeli. Dolayısıyla bu realize edilmiş bir zarar değil. Şirketin büyüklüğüne baktığımızda boyutu da o kadar fazla değil. Bizim enerjide kredilerimizin yaklaşık yarısı döviz, yarısı Türk Lirası. Dolayısıyla iyi bir durumda olduğumuzu söyleyebiliriz” diye konuştu.

Sabancı Holding’in Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) EÜAŞ'a ait Kemerköy-Yeniköy, Çatalağzı ve Yatağan termik santral ihaleleri için şartname aldığının hatırlatılması üzerine Kurtul, henüz verilmiş bir karar olmadığını, çalışmaların devam ettiğini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)