BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'yı terk eden Batı markalarının alternatifi Türkler----

Rusya'yı terk eden Batı markalarının alternatifi Türkler

Rusya'yı terk eden Batı markalarının alternatifi Türkler
02 Aralık 2023 - 15:04 www.finansgundem.com

Giden Batı markaların yerini Türk markalarının doldurduğuna dikkat çeken Fedyakov, yakın dönemde Rusya’da Türk ürünlerinin satışlarında artış olacağını öngördü.


Rusya’da yaptırımlar sonrası ülkeyi terk eden Batı markalarının alternatifi olarak Türk ürünlerinin yükselişi sürüyor.

INFOLine şirketi genel müdürü İvan Fedyakov, Argumentı i Faktı gazetesine yaptığı değerlendirmede, yaptırımlar sonrası ülkeyi terk eden marakların hazır giyim ürünlerinin satışlarındaki payının yüzde 10’a kadar gerilediğini belirtti.

Giden markaların yerini Türk markalarının doldurduğuna dikkat çeken Fedyakov, yakın dönemde Rusya’da Türk ürünlerinin satışlarında artış olacağını öngördü.

Türk hazır giyim ürünlerinin Avrupa ve Asya markaları arasında orta fiyat kategorisini oluşturduğuna işaret eden şirket yöneticisi, “Türk fabrikaları Asyalılar gibi ucuz ürünler üretemiyorlar. Ancak pazarda çok güçlü Türk markalarının sayısı az. Makul fiyat teklifi sunarken, Türkler her zaman kaliteyi öne çıkarmaya gayret ediyor. Türkiye’de hafif sanayi çok gelişmiş. Yüksek kaliteli ürünler üretmek için her türlü imkan mevcut” dedi.

Finans danışmanı Vitaliy Kalugin ise Türk ve Avrupa malları arasında hissedilir bir fiyat farkı olmayacağını belirterek, “Nakliye fiyatları arttı, kira ve diğer giderler azalmadı. Dolayısıyla Türk hazır giyim ürünleri, ülkeden giden markalarla hemen hemen aynı fiyatlardan satılacak. Üstelik enflasyon ve devalüasyon hala duruyor” yorumunu yaptı.(Türkrus)

Rus turistlerin gözdesi Finlandiyalı mağaza iflas etti

 

Peskov: Amerikan merkezli dünya sona eriyor

 

Rusya yeniden AB'nin en büyük 5 tahıl tedarikçisi arasında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)