BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'ya savaş suçları soruşturması başlatıldı----

Rusya'ya savaş suçları soruşturması başlatıldı

Rusya'ya savaş suçları soruşturması başlatıldı
03 Mart 2022 - 14:09 www.finansgundem.com

Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC) savcısı Karim Khan, Ukrayna'da artan sivil ölümleri ve mülk tahribatı yüzünden savaş suçları kapsamında soykırımdan sorumlu üst düzey yetkilileri hedef alan soruşturma başlattı.

ICC Savcısı Karim Khan, mahkemenin yargıçlarına ihtilafın tüm taraflarını kapsayan bir soruşturma açma kararını bildirdikten sonra, “Kanıt toplama çalışmalarımız şimdi başladı” açıklamasını yaptı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, "Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından Rusya'nın barbarca eylemlerine ilişkin acilen bir soruşturma yapılmasına ihtiyaç var ve sorumlulardan hesap sorulması doğru" dedi. 

'İşgalin başından beri 2 binden fazla sivil öldü'

Ukrayna Devlet Acil Servisi, Rus işgalinden bu yana 2 binden fazla sivilin öldüğünü öne sürdü. Rus birliklerinin misket bombası kullandığına dair raporlarda, kreş ve  bir hastanenin isabet aldığı belirtildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü geçici uluslararası adalet direktörü Balkees Jarrah, "ICC soruşturması talebi, Ukrayna'yı etkisi altına alan artan vahşet ve insan hakları krizi hakkında ülkeler arasında artan alarmı yansıtıyor" diye konuştu.

Jarrah, "Bu hükümetler, ciddi suçlara müsamaha gösterilmeyeceğini ve mahkemenin adaletin sağlanmasında oynayacağı önemli bir role sahip olduğunu açıkça ortaya koyuyor" diye ekledi.

Rusya ekonomisi ticaret savaşından daha zararlı çıkabilir

'Savaşın Rusya'ya günlük maliyeti 20 doları aşabilir'

Rusya, ABD'ye roket motoru sevkiyatını durdurdu

Rusya'dan 'nükleer savaş' açıklaması!

Rusya: Ukrayna'ya ait 1612 askeri altyapı tesisi imha edildi

AB'den Ukrayna'ya 500 milyon euroluk insani yardım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)