BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'nın kredi notuna Moody's'ten bir haftada ikinci darbe----

Rusya'nın kredi notuna Moody's'ten bir haftada ikinci darbe

Rusya'nın kredi notuna Moody's'ten bir haftada ikinci darbe
07 Mart 2022 - 01:07 www.finansgundem.com

Moody's, Rusya'nın kredi notunu, 'Aşırı riskli' kategori olan "B3"ten "Ca"ya düşürdü ve not görünümünü negatif olarak belirledi. Not indiriminde Rusya'nın sınır ötesi ödemeleri kısıtlayacağı beklentisi ve temerrüt riski etkili oldu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'den yapılan açıklamada, Rusya'nın kredi notunda bir indirime daha gidildiği aktarıldı.

Açıklamada, Rusya'nın kredi notunun "B3"ten "Ca"ya düşürüldüğü ve kredi notu görünümünün negatif olarak belirlendiği kaydedildi. 'Ca', bir ülkenin kredi notunun aşırı riskli bölgede olduğunu gösteriyor. 

Ülkenin kredi notundaki düşüşe, Rusya Merkez Bankasının sermaye kontrollerinin sınır ötesi ödemeleri kısıtlayacağı beklentisinin neden olduğu belirtilen açıklamada, notun "Ca"ya indirilmesinin ise Rusya'nın borç yükümlülüklerini ödeme istekliliği ve kabiliyetine ilişkin ciddi endişelerden kaynaklandığı ifade edildi.

Açıklamada, temerrüt riskinin önemli ölçüde arttığına dikkat çekilerek, yabancı tahvil sahiplerinin yatırımlarının sadece bir kısmını telafi etmesinin muhtemel olduğu aktarıldı.

KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARININ
NOTLARI NE ANLAMA GELİYOR?

Moody's, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının ardından 25 Şubat'ta, Rusya'nın kredi notunun incelemeye alındığını bildirmişti.

Kredi derecelendirme kuruluşu, 3 Mart'ta ülkenin kredi notunu "Baa3"ten "B3"e düşürmüştü.

Fitch ve Moody's Rusya'nın kredi notunu düşürdü

 

Moody's: Döviz yasağı Rusya'nın kurumsal gücünü zayıflatır

 

Moody's Ukrayna'nın kredi notunu düşürdü

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MaXiMus08 Mart 2022 08:24

    RUSYA`nın CDS`i (Credit Default Swap) 412 puan, TÜRKİYE`nin CDS`i ise 607puan Rusya`mı batıyor yoksa bizmi? :( 

  • baran07 Mart 2022 08:58

    Avrupa nın çoğu bankası batık ama bunlara sorsan  hala onlardan iyisi yok.  Hele bir Yunanistan var ki Amerika nın köpeği yapmışlar!  Adaları resmen Amerika ya teslim etmişler! Krizden sonra ne görüşüldü ne imzalandı o belli değil. Sömürge Yunan Türkiye ye havlamakla görevli olduğu için notu yüksek!   Biz de yedik. 

  • Arif gsli07 Mart 2022 05:47

    Yarın rusya bu işten istediğini alırsa, moodys diye saçma straji şirketleri yok olur.

  • Yorum07 Mart 2022 02:25

    Ulan ne yapacağınızı şaşırdınız be dünya altın üretiminin %10 nu tek başına üreten ülkeden bahsediyorsunuz kağıt para değil altın duydun mu moodys efendi ayrıca petrol rezervi felan abd nin 2 katı bu ülkeye hiç Bi şey olmaz ama senin yalakalığın yaptığın abd nin yeşil boyası tükenirse görürsün