BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'nın kararı kendi halkına zarar verir----

Rusya'nın kararı kendi halkına zarar verir

Rusya'nın kararı kendi halkına zarar verir
08 Ağustos 2014 - 01:21 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Cohen "Karşı yaptırımın ABD ekonomisine önemli etkisi olmaz. Rusya'nın yaptığı kendi halkına yaptırım uygulamak" dedi

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı David Cohen, Rusya'nın karşı yaptırım kararının, ABD ekonomisine kayda değer bir etkisinin olmayacağını ancak Rus halkına büyük zarar vereceğini söyledi.

Cohen, Amerikan medyasına yaptığı açıklamada,'' Bizim Rusya'ya olan gıda ihracatımızın değeri, ekonomimizin yüzde 0,001'i civarındayken, Rusya gıdasının yüzde 40'ını dışarıdan ithal ediyor'' değerlendirmesinde bulundu. 

Cohen, sözlerini şöyle sürdürdü: 

''Karşı yaptırım kararları, ABD ekonomisinde kayda değer bir etkisi olmayacak. Rusya'nın (karşı yaptırım kararıyla) asıl yaptığı, kendi vatandaşlarına yaptırım uygulamak. Burada zalim bir ironi var. Biz, Rusya ve İran'a uyguladığımız yaptırımlar da dahil olmak üzere, hiçbir yaptırımımızda gıda, ilaç ve sağlık hizmetlerini hedeflemedik."

Yaptırımların Rus halkının yiyecek ihtiyacını karşılayamamasına neden olacağını savunan Cohen, karşı yaptırım kararının fiyatları tetikleyerek, hali hazırda yüksek olan enflasyonu daha fazla yükselteceğini ve Rus halkına büyük zarar vereceğini söyledi. 

Cohen, ABD yönetiminin, Rusya'nın Ukrayna'daki gerilimi sona erdirmemesi durumunda, yeni yaptırımlar getirmeye hazır olduğu uyarısında da bulundu.

Rusya, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in karşı yaptırım kararını imzalamasının ardından, kendisine yaptırım uygulayan ülkelerden ithal edilen gıda ürünlerine sınırlandırma getirmişti.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'in imzaladığı listeye göre, ülke ABD, AB, Kanada, Norveç ve Avustralya'dan sığır, domuz ve kümes hayvanı eti, balık, peynir, süt ve meyve-sebze alımını bir yıllığına durdurmuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)