BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'nın dış ticaret fazlası eriyor----

Rusya'nın dış ticaret fazlası eriyor

Rusya'nın dış ticaret fazlası eriyor
07 Ocak 2023 - 13:52 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, Batı yaptırımları nedeniyle ihracat ve ithalatta büyük dengesizlik kaydedilen ülkenin rekora giden dış ticaret fazlasında düşüş yaşanmaya başladığı sinyalini verdi.

Rusya Merkez Bankası dış ticaret fazlasında düşüş yaşanmaya başladığı sinyalini verdi.

Ticaret verilerinin analiz edildiği Merkez Bankası güncel raporunda, Rusya’nın Ocak-Eylül 2022 dış ticaret fazlası tahminini 236,5 milyar dolara düşürülürken, bu dönemde ülkenin dış ticaret fazlasının 107,9 milyar dolar olarak kaydedilen 2021 yılının aynı dönemine göre 2,2 kattan fazla artarak 236,5 milyar dolar olarak gerçekleştiği açıklandı.

Merkez Bankası, daha önce Rusya Federasyonu’nun bu yılın ocak-eylül dönemi için dış ticaret fazlasının 238 milyar dolar olduğunu tahmin etmişti.

Aynı zamanda, Rusya’nın 2022 yılının ilk 9 ayı için ödemeler dengesi hesabı fazlası tahminini de düşüren düzenleyici, 2021 yılının aynı döneminde 120,7 milyar dolar olarak kaydedilen rakamların bu yıl 196 milyar dolar olarak gerçekleştiğini ekledi.

Daha önce Merkez Bankası, Rusya’nın bu yılın ocak-eylül dönemi ödemeler dengesi hesabının 198,4 milyar dolara ulaşacağını tahmin etmişti.

Güncellenmiş raporunda “Mal ve hizmet dengesindeki fazlanın 107,9 milyar dolardan 236,5 milyar dolara yükselmesi, Rusya’nın ihraç ettiği ana mallarda uygun fiyat ortamı nedeniyle ihracatın artması ve ithalatın azalmasının sonucudur” ifadelerini kullanan düzenleyici, Rusya’nın 1 Ekim itibariyle dış borç tahminlerini revize ederek 436,8 milyar dolardan 434,1 milyar dolara düşürdü.

Yakın zamanda gazetecilere konuşan Rusya Federal Gümrük Servisi (FTS) Başkan Yardımcısı Ruslan Davidov, enerji ihracatı için zor geçen aralık ayına rağmen Rusya’nın 2022’deki dış ticaret fazlasının rekor kıracağını söylemişti.

Davidov resmi Rus haber ajansı RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada “Dış ticaret cirosunun değeri bakımından şimdiden geçen yılı aşmış durumdayız. Büyük ölçüde ihracat hacmi sayesinde ticaret dengesinde rekor bir fazla vermemiz muhtemel. Aralık ayı bile kısıtlamaların bulunduğu enerji ürünleri için genel tabloyu değiştirmeyecek” dedi.(Gazetemru)

Rusya'da perakende satışlarda düşüş

 

Rusya'da kredilere yeni kısıtlama

 

Rusya, Alman kimya devinin mal varlığına el koydu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)