BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'da perakende satışlarda düşüş----

Rusya'da perakende satışlarda düşüş

Rusya'da perakende satışlarda düşüş
07 Ocak 2023 - 13:33 www.finansgundem.com

Rosstat, Rusya'da kasım ayı perakende satışların geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 7,9 azalarak 3,6 trilyon rubleye gerilediğini açıkladı.

Rusya Federal İstatistik Servisi (Rosstat), bu yıl ülkede ilk kez nisan ayında düşmeye başlayan perakende ticaret cirosunun Ocak-Kasım 2022 döneminde yüzde 6,2 düşerek gerilemesini sürdürdüğünü bildirdi.

Kasım ayında perakende ticaret cirosunun geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 7,9 azalarak 3,6 trilyon rubleye gerilediğine dikkat çeken Rosstat, ocak-kasım döneminde ise ciroların yüzde 6,2 azalarak 38,3 trilyon rubleye ulaştığını belirtti.

Kasım 2022’de perakende ticaret cirosu 3 trilyon 578,2 milyar ruble olarak belirlenirken, ocak-kasım döneminde ise 38 trilyon 311,4 milyar rubleye ulaştı.

Ekim ayında perakende ticaret cirosunun geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 10 azalarak 3,5 trilyon rubleye gerilemişti.

Kasım ayında perakende ticaret cirosunda, ticaret kuruluşları ve pazar dışında faaliyet gösteren bireysel girişimcilerin payı yüzde 95,1 olurken, perakende pazarları ve fuarların payı yüzde 4,9 olarak belirlendi.

Kasımda perakende ticaret ciro yapısında içecek ve tütün ürünleri de dahil olmak üzere gıda ürünlerinin payı yüzde 49,4 olurken, gıda dışı ürünlerin payı ise yüzde 50,6 olarak kaydedildi.

Almanya'da perakende satışları geriledi

İngiltere'de perakende satışlar beklentinin altında kaldı

ABD'de perakende satışlar arttı

Japonya'da perakende satışlar beklentilerin gerisinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)