BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan yabancı ülkelere 15.6 milyar dolar kredi----

Rusya'dan yabancı ülkelere 15.6 milyar dolar kredi

Rusya'dan yabancı ülkelere 15.6 milyar dolar kredi
14 Ekim 2023 - 08:16 www.finansgundem.com

Rusya önümüzdeki üç yıl içinde bazı ülkelere 1,4 trilyon ruble (15,6 milyar dolar) değerinde kredi sağlayacak.

Rusya, askeri operasyon ve yaptırımlar yüzünden federal bütçesi açık vermesine rağmen bazı yabancı ülkelere kredi açmaya devam ediyor.

Gazetemru'da yer alan habere göre, Rusya önümüzdeki üç yıl içinde bazı ülkelere 1,4 trilyon ruble (15,6 milyar dolar) değerinde kredi sağlayacak.

Rus yönetimi 2024 yılında yabancı ülkelere 468,5 milyar ruble kredi sağlayacak iken, bu rakamlar 2025 yılında 473,7 milyar rubleye ve 2026 yılında 479,9 milyar rubleye çıkacak.

Bu fonların mevcut projelerin tamamlanması ve Rusya’nın hükümetler arası anlaşmalardan doğan yükümlülüklerini yerine getirmesi için gerekli olduğu belirtiliyor. Bir diğer hedef ise ihracata yönelik mali destek.

KREDİ HANGİ ÜLKELERE SAĞLANACAK?

Maliye Bakanlığı kredilerin alıcılarını açıklamazken, Rusya Hükümeti’ne bağlı Finans Üniversitesi Lojistik Bölümü’nde Doçent olan Darya Shvandar’ın açıklamalarına göre jeopolitik durum göz önüne alındığında öncelik Avrasya Ekonomik Birliği ülkeleri, Asya ve Afrika’ya veriliyor.

Uzman, Rusya’nın Türkiye, Belarus, Mısır, Hindistan, İran, Çin, Macaristan ve Bangladeş’te nükleer enerji santralleri inşa ettiğini hatırlatırken, buna bağlı olarak teknoloji ve ekipman alımı için kredi tahsis edilebileceğini söyledi.

Shvandar konu hakkında yaptığı açıklamada “Ayrıca, Kuzey-Güney ulaşım koridorunun inşası da dahil olmak üzere güney yönündeki bağlantılar genişliyor ve bu nedenle, bu lojistik güzergahın katılımcıları olan ülkeler (İran, Hindistan ve komşular) tarafından mühendislik ürünlerinin satın alınması için kredi alınabilir” diye ekledi.

Rusya Merkez Bankası: Sermaye kontrolleri döviz kurundaki oynaklığı azaltabilir

 

Rusya enflasyonunda tarihi seviyeler

 

Rusya'da askeri harcamalar 100 milyar doların üzerine çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)