BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan "vatandaşlık" hamlesi----

Rusya'dan "vatandaşlık" hamlesi

Rusya'dan vatandaşlık hamlesi
05 Nisan 2023 - 13:32 www.finansgundem.com

Rusya İçişleri Bakanlığı, terör niteliğindeki suçlar, devlete karşı işlenen ağır suçlar ve uyuşturucu madde kaçakçılığı gibi suçlar nedeniyle göçmenlerin Rus vatandaşlığından çıkarılmasını öngören yasa teklifini destekledi.

İçişleri Bakanlığı (MVD) Göç İdaresi Müdürlüğü Başkanı Valentina Kazakova, ulusal güvenliğe yönelik tehdit durumunda sonradan kazanılmış vatandaşlığın iptal edilmesini öngören Vatandaşlık Yasası üzerindeki değişiklik teklifini desteklediklerini bildirdi.

Parlamentonun alt kanadı Devlet Duması’nda konuşan Kazakova, yasadaki değişikliği Federal Güvenlik Servisi (FSB) ile birlikte desteklediklerini kaydederken, daha sonra kazanılan vatandaşlık işlemleri sırasında göçmenlerin Rusya’da yasalara uymak ve ulusal güvenliğe tehdit oluşturmamak için yemin ettiklerini hatırlatarak “Bu tür eylemlerde bulunan bir vatandaşın bilinçli olması gerekir. Devlet, vatandaşlık verme ve gerek gördüğü hallerde vatandaşlığı geri alma hakkına sahiptir” ifadelerini kullandı.

Kazakova, devletin bu hakka sahip olmasına rağmen böyle durumlarda vatandaşın mahkemede karara itiraz etme hakkı olacağını da sözlerine ekledi.

Gazetemru'da yer alan habere göre, Devlet Duması Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Komitesi Başkanı Leonid Kalaşnikof, komitenin Vatandaşlık Yasası’nda işlenen suç nedeniyle göçmenlerin sonradan kazanılmış vatandaşlıktan mahrum bırakılmasına ilişkin yasa teklifini onayladığını bildirdi.

Yasa taslağı, 11 Nisan’daki genel oturumda ele alınarak oylamaya sunulacak.

5 Nisan’daki ilk oturumda kabul edilen yasa tasarısı, terör niteliğindeki suçlar, devlete karşı işlenen ağır suçlar ve uyuşturucu madde kaçakçılığı gibi suçlar nedeniyle sonradan kazanılan vatandaşlıktan çıkarılma sürecini basitleştiriyor.

Tasarı, aynı zamanda vatandaşların gönüllü talebi üzerine vatandaşlıktan çıkarılma prosedürünü de kolaylaştırıyor.

Rusya, üst düzey yetkililerin pasaportlarına el koydu

 

Rusya'dan Türkiye iddiası: Artık izin vermiyorlar

 

Almanya'dan Rusya'ya mayın çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)