BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Türkiye iddiası: Artık izin vermiyorlar ----

Rusya'dan Türkiye iddiası: Artık izin vermiyorlar

Rusya'dan Türkiye iddiası: Artık izin vermiyorlar
05 Nisan 2023 - 08:53 www.finansgundem.com

Rus medyası, Türkiye’de yabancıların yoğunlukta olmadığı yerlerde Ruslara ikamet izni verilmediği, Antalya’daki ilköğretim okullarında bugün 3 bin 889 Rus öğrenci olduğu ve bu çocukların adaptasyonunun kolay olmadığına işaret etti.

Rus medyası, Türkiye’ye yerleşen Rusya vatandaşlarının çocuklarının okullarda yaşadıkları sorunları gündeme getirdi. Türkiye’ye son dönemde gelenlerin yanı sıra, birkaç yıldır ülkede yaşayan Rusya vatandaşlarının da oturum izni almakta zorlandıklarına dikkat çeken Moskovskiy Komsomolets gazetesi, Rus çocukların okullardaki adaptasyonunun kolay olmadığımı yazıyor.

Gazeteye konuşan bir Rusya vatandaşı, “Bizim de ikamet iznini uzatmamız gerekiyor. Rusya vatandaşları çok fazla ret alıyor. Çocuklarımız şimdi Türk okuluna gitmeye başlayınca bizi burada neden istemediklerini anlıyoruz” dedi.

Çocuklarının Türkiye’de ilkokula başladıkları ilk günde okulda Rusça küfürler öğrendiğini anlatan Rus anne, “Okula giden çocukların yarısından fazlasının Türkçe bilmeyen, ana dili Rusça olan çocuklar olduğunu öğrendik. Öğretmenin dediklerini anlamıyorlar, derslerde sıkılıyorlar. Burada birbirimizi desteklemeliyiz. Ama çocuklarımız daha değerli. Sınıfta sadece iki Türk, üç İranlı, bir Afgan çocuk var. Geri kalanı Rus” diye konuştu.

Rus öğrencilerin velilerinin kendi aralarında sürekli tartıştıklarını aktaran Rus göçmen, “Ana dili Rusça olan bazı çocuklar yerel adetlere karşı saygısızca davranıyor, Türklere saygısızlık yapıyor. 9-11 yaşındaki çocuk ebeveynlerini taklit ediyor demektir” dedi.

Türkrus'da yer alan habere göre, Türkiye’de yabancıların yoğunlukta olmadığı yerlerde Ruslara ikamet izni verilmediği belirtilen haberde ayrıca, Antalya’daki ilköğretim okullarında bugün 3 bin 889 Rus öğrenci olduğu ve bu çocukların çoğunun öğretmenlerinin ne söylediğini anlamadığına, Türkiye’ye sürekli yeni ailelerin gelmeye devam ettiğine işaret edildi.

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım hazırlığı

 

Ruslar uzun vadeli mevduatlardan kaçıyor

 

Rusya, üst düzey yetkililerin pasaportlarına el koydu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)