BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRuslar uzun vadeli mevduatlardan kaçıyor----

Ruslar uzun vadeli mevduatlardan kaçıyor

Ruslar uzun vadeli mevduatlardan kaçıyor
04 Nisan 2023 - 08:20 www.finansgundem.com

Rusya'da uzun vadeli mevduat hacimleri Ocak 2013’ten bu yana en düşük seviyesine indi.

Rusya'da bankalardaki uzun vadeli mevduatlara olan ilgi azalıyor. Rusya Merkez Bankası tarafından paylaşılan rapora göre, Rusların 1 Ocak 2023 itibariyle bankalardaki bir yıldan daha uzun vadeli mevduat hacimleri son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Bu dönemde ülkenin bankalarındaki uzun vadeli mevduat hacimleri 7,92 trilyon ruble olarak hesaplanırken, bu rakamın 8,39 trilyon ruble Ocak 2013’ten bu yana en düşük seviyeye indiği vurgulandı.

Gazetemru'nun haberine göre, 2022’de Rus bankalarındaki uzun vadeli hanehalkı mevduatlarının toplam hacmi yüzde 30,4 oranında düşerken, 3,45 trilyon ruble olarak kaydedilen gerilemenin döviz mevduatlarına olan talepteki keskin düşüşten kaynaklandığı iletildi.

Raporda, Rusların geçtiğimiz yıl bankalardaki döviz cinsi mevduat hacimlerinin yüzde 62,4 oranında azaldığına vurgu yapılırken, bununla birlikte ruble cinsinden uzun vadeli mevduatlar neredeyse dörtte bir oranında düşerek 6,74 trilyon rubleye geriledi.

Geçtiğimiz hafta konuşan Rusya Başbakanı Mikhail Mishustin, hükümetin uzun vadeli tasarrufların güvenliği için devletin sunduğu garantileri genişleteceğini duyurmuştu.

Rusya Merkez Bankası'ndan "finansal kriz" açıklaması

 

Rusya Merkez Bankası'ndan "faiz" kararı

 

Ruslar Türkiye'de nasıl ödeme yapabilecek

 

Rusların konut kredisi borcu 14 trilyon rubleyi geçti!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)