BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Mars'a soruşturma----

Rusya'dan Mars'a soruşturma

Rusya'dan Mars'a soruşturma
08 Temmuz 2023 - 15:44 www.finansgundem.com

Rusya'da Mars ve Snickers çikolatalarının üreticisi hakkında 'Ukrayna'ya yardım' ettiği şüphesiyle soruşturma başlattı


Rusya'da Podmoskovye Savcılığı Mars ve Snickers çikolatalarının üreticisi hakkında "Ukrayna ordusuna yardım ettiği ve vergi ödemekten kaçtığı" şüphesiyle soruşturma başlattı. Haberi Tass ajansı duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Federal Güvenlik ve Yolsuzlukla Mücadele Projesi'nin başı Vitali Borodin, OOO Mars şirketinin soruşturulması için çağrı yapmıştı. Borodin Mars'ın "Rusya'da kazandığı paraları insani yardım adı altında Ukrayna ordusuna verdiğini" ileri sürmüştü.

Mars'ın başkanı Grant Reed, Ukrayna'ya düzenlenen askeri operasyondan sonra Rusya ve Belarus'ta yeni yatırımların yanı sıra reklam kampanyalarını durdurduklarını açıklamıştı. Ancak şirketin ürünleri Rusya'da satılmaya devam ediyor.

Şirketin resmi internet sitesinde yer alan 5 Mayıs 2023 tarihli bir açıklamada Ukrayna halkının yanı sıra evcil hayvanların yaşadığı sıkıntıları hafifletmek için 13,5 milyon dolarlık yeni bir insani yardım yapılacağı bilgisi yer aldı.

Mars, Rusya'da en çok vergi ödeyen 10 yabancı şirketten bir tanesi. Şirketin 2022'de 1,1 trilyon ruble vergi ödediği bildiriliyor.

Rusya'da Ukrayna ordusuna yardım ömür boyu hapisle cezalandırılıyor.

Sputnik ajansı ise, "Dünyanın önde gelen tüketim malları üreticilerinden biri olan ve Rusya’da savcılık tarafından takibe alınan Mars şirketi, Ukrayna’ya en az 25 milyon 500 bin dolar hibe yaptığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, paranın insani amaçlara yönlendirildiği ifade edilirken Rusya Başsavcılığı, bu parayla Ukrayna ordusunun finanse edilmiş olabileceğini açıkladı" haberini geçti.(Türk Rus)

Rus ekonomistten ruble için karamsar tahmin

 

Şoygu yeni sözleşmeli askerleri denetledi

 

Yaptırıma rağmen Rusya'da kazandılar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)