BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan iyi haber: Turistler geliyor----

Rusya'dan iyi haber: Turistler geliyor

Rusya'dan iyi haber: Turistler geliyor
09 Haziran 2021 - 20:21 www.finansgundem.com

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği tarafından yapılan açıklamada, Rus turistlerim muhtemelen temmuzda Türkiye’ye uçabilecekleri belirtildi

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği (RST) Başkan Yardımcısı Yuriy Barzıkin, Rusya ve Türkiye arasındaki uçuş seferlerinin önümüzdeki temmuz ayında yeniden açılabileceğini belirtti.

ALINAN KARADA, TÜRK TATİL BELDELERİNDE VAKA SAYILARININ AZALMASI ETKİLİ OLDU

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Barzıkin, Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) yöneticisinin Rusya ve Türkiye arasındaki uçuş seferlerinin önümüzdeki temmuz ayında yeniden açılabileceğini söylediğini ifade etti.

Barzıkin, bunun nedeninin Türk tatil beldelerinde korona virüs vakalarının sayısındaki azalma olduğunu vurguladı.

Geçen yıl iptal edilen turlardan yaklaşık 500 bin turistin faydalanamadığını da dile getiren Barzıkin, Mısır-Rusya arasındaki uçak seferlerin başlaması ile ilgili kararname hazırlandığına ve iki ülke arasındaki uçuşların yakında başlayacağına dikkat çekti.

"TÜRKİYE'YE GİDECEK OLAN TURİSTLERİN YÜZDE 40'I DESTİNASYON DEĞİŞTİRDİ, YÜZDE 60'I İSE HALA AÇILMA BEKLİYOR"

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği (RST) Başkanı Andrey İgnatyev ise 21 Haziran sonrasında Türkiye uçak seferlerinin açılıp açılmayacağına dair bilgi olmadığını ve korona virüsle mücadele merkezinin bu yöndeki kararını beklediklerini söyledi.

İgnatyev, “Rusya Turizm Endüstrisi Birliği’nde 21 Haziran sonrasında Türkiye uçak seferlerinin açılıp açılmayacağına dair bilgi yok, hiçbir yerde yok. Söz konusu bilgi ancak koronavirüsle mücadele merkezi tarafından verilecek. 21 Haziran olarak belirlenen bir tarih var, tur operatörleri merkezin kararına uyuyor ve bilet satışları yapılmıyor. Tarihler temmuza, ağustosa ve ilerisine erteleniyor. Tur rezervasyonları yapılıyor, depozitolar ödeniyor” dedi ve ekledi:

Müşteriler ödemeler konusunda çok dikkatli ve tur operatörleri, ödemesi yapılan bir turun ücretinin tamamını almamayı tercih ediyor. Merkezin kararını bekliyoruz, bunun olmasını çok istiyoruz.

"560 BİN REZERVASYON VAR"

Rusya’nın Türkiye’deki epidemiyolojik durumun kötüleşmesi nedeniyle bu ülkeye uçuşlarını geçici olarak durdurduğu 15 Nisan durumu itibarıyla yaklaşık 560 bin rezervasyon olduğu bilgisini veren İgnatyev, “Değerlendirmemize göre bunların yaklaşık yüzde 40’ı Rusya içi turlarına rezervasyon yaptırdı. Yine bizim değerlendirmemize göre bu kişilerin yüzde 60’ı ise Türkiye turlarını daha ileri tarihlere taşıdı ve korona virüsle mücadele merkezinin kararını bekliyor” ifadelerini kullandı.

Rusya nisan ayında, koronavirüs vakalarının arttığı Türkiye’ye uçuşları, belli başlı istisnaların dışında 15 Nisan – 1 Haziran olmak üzere bir buçuk aylığına askıya almıştı. Daha sonra bu kısıtlamanın 21 Haziran’a kadar uzatıldığı açıklanmıştı.

Rus turist geç gelecek!

 

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.09 Haziran 2021 22:22

    65 YAŞ VE ÜZERİ RUSLAR GELIRSE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA BİNERLERSE ONLARA KORONA VIRÜSÜ BULAŞIR SONRA DA BİZİM VATANDASLARIMIZA BULAŞTIRARAK SALGININ YENİDEN YAYILMASINA NEDEN OLURLAR AYRICA ÜLKEMİZE GELEN TURİSTLERE 2 MASKE BİRDEN TAKMA MECBURİYETİ GETİRİLMELİ

  • Yorum09 Haziran 2021 21:46

    Hafta sonu eylülde gelecekler diye bir haber düştüğünde kasıtlı haber demiştim kamiil duydun mu bak hemen temmuza çevirdiler rusyada şu an insanlar öfkelenmeye başlıyor haziranın 20 sinde uçuşlar başlamış olur en geç

  • Yorum09 Haziran 2021 21:29

    Kamiil neredesin idda ediyorum yine bu temuzada kalmayacak en fazla 10 gün içinde uçuş başlayacak

  • Ali09 Haziran 2021 21:07

    Nato zirvesine göre karar verecekler. Aleni tehdit ediyor Rusya.

  • Güvenli limanda ☕️09 Haziran 2021 21:00

    Yerli para birimi ile ticaret yapmayı düşünüyorlardı Rusya ve Türkiye.. Turistler Ruble mi ödeyecek başladı mı o iş 🤔 Dolar gelsin diye umut ediliyor duyduğuma göre.. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • Yorum09 Haziran 2021 21:42

    Yav arkadaş türkiyede her para geçer yeterki sahte olmasın Rus turist eskiden daha kolay ve anlaşılır olsun diye parasını dolara çevirip geliyordu bu sebeple esnaflar tüm etiketlerini dolara göre yazardı bu sistemde turist kazıklanmadığı ve kendini güvende hissettiği içindi ruble götürürse çevrim farkından kazıklanırım diye düşünürdü halen de bir kısım esnaf yapar bunu yani etiket dolar ise turist rubıl uzatırsa bir dolar şu an 72 ruble ise onu 75 den hesaplar neden ruble bir dönem çok oynaktı da ondan onun korkusu ama böyle esnaf pek kalmadı Rus turist te böyle durumda aldığı üründen vaz geçerim diyor esnafa yola geliyor gerçek kurdan alıyor şimdilerde turist tüm parayı dolara çeviriyor bir kısmı dolar bir kısmı ruble olarak geliyor işin özü her para geçer yeterki para olsun dolar şart değil

  • Patso09 Haziran 2021 21:24

    Hikaye o iş işlemez sadece laftan ibaret çinlede yapılacaktı ne oldu ? Tabi ki patates.

  • Erol g.09 Haziran 2021 20:33

    65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLARIMIZA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA BINME YASAĞI KALKINCAYA KADAR 65 YAŞ VE ÜZERİ TURISTLER ÜLKEMİZE GİRİŞ YAPMAMALIDIR

  • Bir yorum10 Haziran 2021 03:06

    Bedava gezdiğine sayarsın! Beleşe iyi alıştınız tabi.

  • Rustik09 Haziran 2021 21:23

    Sen rus değilsin ki yasağa devam...

  • Bika09 Haziran 2021 20:57

    65 yaş üzeri olanların taksi parasını devlet ödesin, müteahhitlerin geçmeyen araçların parasını ödediği gibi.