BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus turist geç gelecek!----

Rus turist geç gelecek!

Rus turist geç gelecek!
03 Haziran 2021 - 11:15 www.finansgundem.com

Rusya’nın siyasi sebeplerin de etkisiyle Türkiye’ye yönelik seyahat kısıtlamalarını ve uçuş yasaklarını kısa sürede açmayacağı beklentisi, Rus turistlerin bu sezona geç dahil olacağını düşündürüyor.

Türkiye’den bir heyetin geçen ay Rusya’ya gittiğinde iki ülke arasındaki uçuş yasaklarının, seyahat kısıtlamalarının kısa zamanda olmayacağı ortaya çıkmıştı. Ancak gerek bizim heyetin açıklamaları ve gerekse içerde birçok insanın Rus turistten ümit kesmemiş olması gerçeklere inanmalarının önüne geçemedi.

Halbuki Türk heyeti Moskova’da görüşmeler yaptıktan sonra ben de kısa bir araştırma faaliyetinde bulundum ve Eylül’e kadar Rusya’nın seyahat kısıtlamalarını kaldırmayacağını dolayısıyla Rus turistlerin gelmelerinin son baharı bulacağını yazdım. Küçük bir kıyamet koptu. Epeyce eleştiriler geldi. Gerçekler acı ama durum böyle.

Son teyidi ise diplomatik bir dille Rusya Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov yaptı. Türkiye’ye dönük uçuş kısıtlamaları kaldırılması düşünülüyormuş, ancak iyi haberler duymak için biraz daha beklemek gerekiyormuş. Domates meselesini aklınıza getirin, bu açıklamayı öyle yorumlayın!

Rusya’nın seyahat kısıtlamalarını siyasi sebeplerle koyduğu eleştirilerini yapanlar var. Bence kısıtlamalar siyasi sebeple konmadı. Oldukça makul ve mantıklı nedenleri var. Aynı sebeplerle en fazla turist beklediğimiz Almanya ve İngiltere de Türkiye’ye seyahat kısıtlamaları getirdi. Fakat Rusya’nın siyasi sebeplerinin de etkisiyle Türkiye’ye yönelik seyahat kısıtlamalarını, uçuş yasaklarını kısa sürede açmayacağını biliyorum. En fazla seyahat kısıtlamalarını esnetebilir. Haftalık uçuş sayılarını bir miktar artırır o kadar. O da turizmcilerin yarasına merhem olmaz.

Ancak işi bu noktaya ülkemiz yetkilileri getirdi. Kovid-19 vakalarını yaymak için ellerinden gelen her şeyi yaptı. Yaz, turizm sezonunu düşünmeden kışın, soğuk havalarda her türlü faaliyetlere göz yumdular. Bugünlerde ise gereksiz yalvarışlar içindeyiz. Hatta Kovid-19 vakalarıyla mücadele yöntemleri, sektörlere göre koyulan kısıtlamalar, getirilen yasaklar tartışmalı. Başkaları laf söylemeden, eleştirmeden önce kendi içimizde tutarlı olmamız gerekiyor.

(Habertürk-Güntay Şimşek)

Macron yine Türkiye'yi hedef aldı!

Türkiye'nin otomobili sermaye artırdı

Rusya Merkez Bankası: Para politikası hala gevşek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)