BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Finlandiya'ya 'NATO sınır üssü' uyarısı----

Rusya'dan Finlandiya'ya 'NATO sınır üssü' uyarısı

Rusya'dan Finlandiya'ya 'NATO sınır üssü' uyarısı
04 Temmuz 2022 - 12:46 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Duma sözcüsü Vyacheslav Volodin, Finlandiya medyasında yayınlanan, ülkenin NATO'ya katılmasından sonra yatırımlarda artış bekleyen sınır kasabası Lappeenranta hakkında çıkan bir haber için açıklama yaptı.

Rusya Devlet Duma sözcüsü Vyacheslav Volodin, Rusya sınırına 20 km uzaklıktaki Lappeenranta'da bulunacak bir NATO askeri üssünün çatışma çıkması ve  Lappeenranta'nın belediye başkanının bir NATO askeri üssüne ev sahipliği yapması durumunda şehrin hedef haline geleceğini bildirdi.

Yaklaşık 70 bin nüfuslu Lappeenranta'nın belediye başkanı Kimmo Jarva, kentinin bir askeri üsse ev sahipliği yapmak istediğini ima etmişti.

Finlandiyalı Yle'nin haberine göre Jarva, NATO'ya resmi katılımın Güney Karelya bölgesindeki insanlara ve işletmelere “güvenlik duygusu” getireceğini belirtti.

Rusya'dan açık tehdit

Rusya Devlet Duması sözcüsü ise iki ülke arasında bir çatışma çıkması durumunda önce askeri altyapının hedef alınacağı gerçeği sebebiyle belediye başkanının güvenliğin nasıl işlediği konusunda yanıldığını ifade etti:

NATO üslerine ev sahipliği yapmak ne Finlandiya'yı ne de İsveç'i korumaz. Aksine, askeri altyapıya ev sahipliği yapan şehirlerin sakinlerini bir saldırıya maruz bırakır.

NATO Liderler Zirvesi'nin sonuç bildirgesi: İsveç ve Finlandiya birliğe davet edildi

 

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için anlaşma sağlandı

 

Erdoğan: İsveç ve Finlandiya'dan şahsiyetli duruş bekliyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)