BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: İsveç ve Finlandiya'dan şahsiyetli duruş bekliyoruz----

Erdoğan: İsveç ve Finlandiya'dan şahsiyetli duruş bekliyoruz

Erdoğan: İsveç ve Finlandiya'dan şahsiyetli duruş bekliyoruz
28 Haziran 2022 - 12:01 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesi için Madrid'e gidişinden önce Esenboğa'da konuştu: İsveç ve Finlandiya verdikleri sözleri tutmadı. Taleplerimizi dikkate almak zorudalar... Biden ile sabah görüştüm. Bugün tekrar görüşebiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere yola çıkacağı Madrid seyahati öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile bu sabah telefonda görüştüğünü ve bu akşam ya da yarın zirvede kendisi ile bir araya gelebileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği talebi ile ilgili de konuştu, eğer üye olacaklarsa bu iki ülkenin Türkiye'nin güvenlik endişelerini dikkate almak zorunda olduklarını belirtti.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'YA: BİZ KURU LAF İSTEMİYORUZ NETİCE İSTİYORUZ

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Zirve oturumlarında Ukrayna savaşını, ittifaka yansımalarını ele alacağız. İsveç ve Finlandiya, NATO'ya üye olacaklarsa ittifakın 70 yıllık mensubu Türkiye'nin güvenlik endişelerini dikkate almak zorundalar. Bunun aksi düşünülemez. (Türkiye-NATO-Finlandiya-İsveç) Dörtlü görüşmeyi yapıp hangi noktaya geldiklerini göreceğiz. Biz kuru laf istemiyoruz, netice istiyoruz. 

ADIM ATACAĞIZ DİYORLAR, PKK'YA YÜRÜYÜŞ YAPTIRIYORLAR

Gerekli görüşmeleri yapacağız. Stoltenberg'in de riyasetinde tekrar Finlandiya Cumhurbaşkanı İsveç Başbakanı da olacak. Bunlar kabul ediyorlar, adım atacağız diyorlar. Akşam bir bakıyorsunuz İsveç televizyonunda destekliyorlar. İsveç, Almanya, Hollanda, Yunanistan'da bunlara yürüyüşler yaptırılıyor.

''BU SABAH BIDEN İLE GÖRÜŞME YAPTIK, ZİRVEDE BİR ARAYA GELEBİRİLİZ''

Türkiye rastgele NATO'ya katılmış bir ülke değil. Bu sabah Sayın Biden ile bir görüşme yaptık. Bu akşam veya yarın tekrar bir araya gelme arzusunu ifade etti. Biz de 'olabilir' dedik. F-16 meselesi hala masada, orada da bir oyalama taktiği gidiyor. ABD ile NATO'da nasıl omuz omuza vermiş ülkeyiz ki, bütün silahlar PYD'ye gönderiliyor?

YUNANİSTAN BAŞBAKANI MİÇOTAKİS'E TEPKİ

Yunanistan Başbakanı davetlimdi. Bundan böyle artık biz görüşmelerimizi birebir yapalım aramıza üçüncü kişileri sokmayalım diye mutabık kaldık. Aradan 2-3 hafta geçti ABD'ye gitti senatodaki konuşmasında Türkiye'ye saldırdı. Bunların ne olduğunu biliyoruz. Türkiye'ye karşı şahsiyetli bir duruş bekliyoruz. Bu duruşu göstermeyenlere karşı tavrımız bellidir.

''İKİLİ BİR GÖRÜŞME YAPMAM MÜMKÜN DEĞİL''

İkili bir görüşmeyi Miçotakis ile yapmam mümkün değil. Yunanistan ile olması gereken Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantımızı kaldırdık. Bitti o iş. Kalkıp da Miçotakis'in olası görüşme talebine evet diyebilir miyiz? Bitti o iş, o kapıyı kapattık. Bundan sonra kendilerine çeki düzen verecekler çeki düzen vermeleri halinde onu planlar yol haritamızı çizeriz. 

İspanya'da, NATO Zirvesi için güvenlik önlemleri artırıldı

 

Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

 

Ukrayna Dışişleri Bakanı, NATO Zirvesi'ne katılacak

 

Finlandiya Cumhurbaşkanı'ndan NATO'ya üyelik tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)