BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya’dan çıkamayan Unicredit’in zararı büyüyor----

Rusya’dan çıkamayan Unicredit’in zararı büyüyor

Rusya’dan çıkamayan Unicredit’in zararı büyüyor
06 Temmuz 2022 - 16:59 www.finansgundem.com

İtalyan bankası Unicredit, Rusya’daki işini satmaya karar verdi. Ancak uzun süredir alıcı bulamıyor

İtalya’nın önde gelen bankalarından Unicredit’in Rusya’daki işini geri alma opsiyonuyla satmaya karar verdiği bildirildi. Hindistan ve Çin’de yatırımcı arayışında bulunan bankanın kayıpları her geçen gün artıyor.

Bloomberg, bankanın Rusya’daki varlıklarını jeopolitik durum istikrara kavuştuktan sonra geri satın alımına izin verecek opsiyonla satmayı düşündüğünü yazarken, UniCredit’in CEO’su Andrea Orcel, bankanın Rusya’da askıya aldığı faaliyetleri nedeniyle maaş ve işletme giderleri dahil şimdiden 1,85 milyar Euro (1,9 milyar dolar) harcadığını, bu nedenle Ukrayna’daki askeri operasyonun sonucu ne olursa olsun daha fazla zararı sınırlayacak bir anlaşma yapmaya hevesli olduklarının altını çizdi.

4 BİN ÇALIŞANI VAR

Bloomberg kaynaklarına göre UniCredit’in Rusya’da yaklaşık bin 500 kurumsal müşteriye hizmet veren 4 bin çalışanı bulunurken, ajansa göre İtalyan bankasının ülkedeki diğer kredi kurumları ve bankacılık lisansı almak isteyen firmalardan ilgi gördüğü de kaydedildi.

Rusya’dan ayrılan Batılı firmaların yerini almak isteyen Çin, Türkiye ve Hindistan gibi ülkelerden potansiyel tekliflerin de olduğunun altını çizen Bloomberg, mayıs ayı başlarında UniCredit’in grubun Rusya’dan ayrılması durumunda olası zararları karşılamak için 1,3 milyar euro tahsis ettiğini hatırlatırken, mart ayında şirketin artan riskler nedeniyle Rusya’daki faaliyetlerini askıya alabileceği sinyalini verdiğini aktardı.

İtalyan bankasının şu anda Hindistan ve Çin’de yatırımcı arayışına devam ettiği daha önce Reuters tarafından bildirilmişti.

Yatırım bankacılığının altın çağı sona eriyor

 

Alman bankaları temerrütlere hazırlanıyor!

 

Avrupa Merkez Bankası'nın büyük çıkmazı!

 

ECB, faizler artarken bankaların aşırı kar etmesini engellemeyi planlıyor

 

Banka hisseleri için kritik süreç

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)