BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlman bankaları temerrütlere hazırlanıyor!----

Alman bankaları temerrütlere hazırlanıyor!

Alman bankaları temerrütlere hazırlanıyor!
05 Temmuz 2022 - 09:43 www.finansgundem.com

Almanya'daki bankaların, Rusya'nın doğalgaz arzını kesmesi halinde temerrütlerdeki olası bir yükselişle başa çıkabilmek için ekstra fon ayırması bekleniyor.


BNP Paribas Almanya Başkanı Lutz Diederichs'e göre, Rusya'nın gaz arzının tamamen askıya alınması durumunda, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin resesyona girmesi bekleniyor ve bankaların şirket kredilerini daha fazla sermaye ile desteklemeleri gerekecek.

Bloomberg'in birkaç üst düzey banka yetkilisine dayandırdığı habere göre, Commerzbank CFO'su Bettina Orlopp'un hafta sonu Focus Money ile yaptığı röportajda yaptığı yorumları yineledi.

Finans sektöründeki üst düzey isimlerin, Almanya ile Rusya'yı birbirine bağlayan ana gaz rotası olan Kuzey Akımı boru hattında planlı bakım konusunda endişeli oldukları bildiriliyor.

Operatör geçen hafta yaptığı açıklamada, boru hattının her iki hattının da 11-21 Temmuz tarihleri ​​arasında yıllık onarım çalışmaları için operasyonları durduracağını ve kapatmanın daha önce tüm ortaklarla kararlaştırıldığını sözlerine ekledi.

Alman bankaların Rusya ile Batı arasındaki mevcut yaptırım savaşından kaynaklanan potansiyel ekonomik sonuçlar karşısında aldıkları ihtiyati tedbirler, şimdiye kadar Kovid-19 pandemisinin zirvesinde biriktirdikleri büyük rezervlerin altında kaldı.

Avrupa'nın doğalgaz depolarındaki doluluk oranı yüzde 60'a çıktı

 

Doğalgaz borularını denize indirecek gemi Çanakkale Boğazı'ndan geçti

 

Grev, doğalgaz ihracatını azaltabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)