BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiRusya’da öğretmenlere WhatsApp yasağı----

Rusya’da öğretmenlere WhatsApp yasağı

Rusya’da öğretmenlere WhatsApp yasağı
17 Ekim 2022 - 14:20 www.finansgundem.com

Rusya Eğitim Bakanlığı, ülkedeki öğretmenlerin okulda WhatsApp ve diğer yabancı haberleşme araçlarını kullanmasını yasakladı.

Rusya Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, WhatsApp ve diğer yabancı haberleşme araçları yerine Rus sosyal platformu Vkontakte’ye bağlı VK Messenger kullanımına geçilmesinin önerildiği ifade edildi.

Bazı okulların velileri toplu iletişim için WhatsApp’tan yerli mesajlaşma platformlarına aktarmaya çağırdığını yazan Rus Kommersant gazetesi, uzmanlara göre bu tedbirin WhatsApp’a sahip olan Meta şirketinin aşırılık yanlısı örgütler listesine dahil edilmesiyle ilgili girişim olduğu kaydedildi.

Gazete, Eğitim Bakanlığı Habarovsk Bölge Müdürlüğü ile Kursk Bölge Müdürlüğünün bölgelerin okullarında eğitim sürecinin bir parçası olarak yabancı haberleşme uygulamalarının sınırlamasını talep ettiğini yazarken, Nizhny Novgorod Bölgesinin bölge okullarına WhatsApp ve Viber’e ek olarak Skype ve Google Drive’ı kullanmamalarını önerdiğini iletti.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Eğitim Bakanlığı, yabancı mesajlaşma uygulamalarının kullanılmaması için devlet okullarına yazı gönderildiğini doğrularken, bu yazının tavsiye niteliği taşıdığının da altını çizdi.

Telegram'ın kurucusundan WhatsApp uyarısı

 

WhatsApp'a yeni özellik!

 

WhatsApp, bu telefonlarda kullanılmayacak

 

Facebook, Instagram ve WhatsApp için olası ücretli özellikler getiriliyor

 

Rusya'dan Whatsapp, Spotify ve Snapchat'e para cezası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)