BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da iflas dalgası! Şirketler batıyor----

Rusya'da iflas dalgası! Şirketler batıyor

Rusya'da iflas dalgası! Şirketler batıyor
07 Mart 2024 - 08:50 www.finansgundem.com

Rusya'da 2024'ün ilk iki ayında iflas eden şirket sayısının bir önceki yıla göre yüzde 60'a yakın arttığı bildirildi.

Rusya Federasyonu'nda, son zamanlarda tüzel kişi iflas vakalarında dikkate değer bir yükseliş yaşanıyor. Son raporlara göre, 2021'den bu yana ilk kez, iflas ilan eden şirketlerin sayısında belirgin bir artış gözlemleniyor.

Kommersant'ın raporuna göre, 2024'ün ilk iki ayında iflas ilan eden şirketlerin sayısı geçen yıla kıyasla neredeyse %60 oranında artış gösterdi.

Haberrus'un haberine göre, ocak ayında 571 şirketin iflas ettiği belirtilirken, şubat ayında bu sayı 771'e yükseldi. Bu durum, 2023'te benzer dönemlere kıyasla sırasıyla %57 ve %61'lik bir artışı temsil ediyor.

"Moratoryum etkili bir önlem"

Geçen yıl uygulanan iflas moratoryumunun etkisinin azaldığına dikkat çekilen haberde, avukatlar, iflas eden şirketlerde patlayıcı bir artış olmasa da istikrarlı bir yükseliş beklentilerini dile getiriyor. Moratoryumun etkili bir önlem olduğunu belirten uzmanlar, ancak uzun vadede sürdürülebilir olmadığını ifade ediyor.

Gözlem prosedürlerinin sayısındaki artışın, şirket iflaslarının önümüzdeki dönemde artabileceğine işaret ettiğine vurgu yapılırken, ekonomi Bakanlığı Birinci Başkan Yardımcısı İlya Torosov, bu durumu 2020 ve 2022'de uygulanan moratoryumların bağlamında değerlendirmenin önemli olduğunu ifade ediyor.

2 milyon rubleye kadar olan borç limiti

Bazı uzmanlar, tüzel kişi iflaslarının azaltılması için borç limitinin artırılması gerektiğini savunurken, bu konudaki tartışmalar devam ediyor. Yüksek Mahkeme'nin önerisi olan 2 milyon rubleye kadar olan borç limiti, hem yetkililer hem de hukuk camiası arasında tartışmalı bir konu olarak öne çıkıyor.

Öte yandan, şirketlerin borç yeniden yapılandırma süreçlerine daha fazla ilgi gösterdiği ve büyük alacaklıların zorla tahsilat yerine anlaşma yolunu tercih ettiği belirtiliyor. Ancak bazı uzmanlar, bu sürecin küçük ve orta ölçekli işletmeleri olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekiyor.

Uzmanların görüşleri farklılık gösterse de, Rusya'daki tüzel kişi iflas vakalarındaki artışın, ülkenin ekonomik durumuna ve işletmelerin yaptırımların üstesinden gelme becerisine bağlı olarak devam edip etmeyeceği belirsizliğini koruyor. 

Ruslar girişimcilikten büyük para kazandı

 

41 Rus şirket ülkesini terk etti

 

Zelenskiy açıkladı: 220 Rus şirket ve 51 kişiye yaptırım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)