BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'da enflasyon, aralığın üst sınırına yakın seyrediyor----

Rusya'da enflasyon, aralığın üst sınırına yakın seyrediyor

Rusya'da enflasyon, aralığın üst sınırına yakın seyrediyor
06 Eylül 2023 - 06:58 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Alexei Zabotkin, Rusya’daki mevcut enflasyon verilerinin, bu yıl için tahminin üst sınırı olan yüzde 5-6,5’e yaklaştığını gösterdiğini belirtti

Merkez Bankası: Rusya’da yıllık enflasyon yüzde 5-6,5 olan tahminin üst sınırına yaklaştı.

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Alexei Zabotkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya’daki mevcut enflasyon verilerinin, bu yıl için tahminin üst sınırı olan yüzde 5-6,5’e yaklaştığını gösterdiğini söyledi.

Dijital finans konulu bir forumun oturum aralarında yaptığı açıklamada, “Temmuz ayı verileri ve ağustos ayı operasyonel verileri göz önüne alındığında, enflasyon aralığın üst sınıra yakın seyrediyor” dedi.

RUSYA'DA YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ %6

Rusya Merkez Bankası bu yıl enflasyonun yüzde 5-6.5 seviyesinde gerçekleşeceğini tahmin ediyor. Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov ağustos ayı sonunda yaptığı açıklamada, Rusya’da enflasyonun bu yılın sonunda yüzde 6 civarında olacağını, ancak yetkililerin gelecek yıl Rusya Merkez Bankası’nın hedefi olan yüzde 4’e geri getirmek için gerekli tüm önlemleri almayı planladığını söyledi.

Daha önce Zabotkin, enflasyonist risklerin önemini koruduğunu ve Merkez Bankası’nın bir sonraki toplantıda kilit faiz oranını mevcut yıllık yüzde 12 seviyesinden yükseltme olasılığını göz ardı etmediğini söyledi.

Rusya Merkez Bankası döviz alımını durdurma kararı aldı

 

Rusya Merkez Bankası’ndan ilave faiz artışı sinyali

 

Rusya Merkez Bankası'ndan GSYH tahmininde revize

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)