BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da askerlik kaydı yaptırmayanın vatandaşlığı tehlikede----

Rusya'da askerlik kaydı yaptırmayanın vatandaşlığı tehlikede

Rusya'da askerlik kaydı yaptırmayanın vatandaşlığı tehlikede
27 Ağustos 2023 - 17:48 www.finansgundem.com

Doğuştan değil sonradan Rusya Federasyonu vatandaşlığı alan ancak askerlik kaydı yaptırmayan, ya da zorunlu askerlikten kaçan, veya seferberlik durumunda celp kağıdı aldığı halde orduya katılmayan kişilerin vatandaşlığı iptal edilebilecek

Rusya'nın gündemine yeni bir yasa tasarısı sunuluyor. Bu hafta Duma gündemine gelmesi beklenen tasarı ile, sonradan Rusya Federasyonu vatandaşlığı alan ancak çağrılara rağmen askerlik kaydı yaptırmayan yabancıların vatandaşlığının iptali kolaylaştırılacak.

Rusya Komünist Partisi milletvekillerinin girişimiyle hazırlanan tasarıya göre, doğuştan değil sonradan Rusya Federasyonu vatandaşlığı alan ancak askerlik kaydı yaptırmayan, ya da zorunlu askerlikten kaçan, veya seferberlik durumunda celp kağıdı aldığı halde orduya katılmayan kişilerin vatandaşlığı iptal edilebilecek ve Rusya'dan sınırdışı edilebilecek.

Mevcut yasalar uyarınca ülkeye bağlılık yemin ettikten sonra Rusya vatandaşlığı ve pasaportu alan yabancılar, sonraki iki hafta içinde ikamet adresine bağlı askerlik şubesine giderek kayıt olmak zorunda.

Yeni yasa kabul edilirse, sonradan Rusya vatandaşlığı alan çok sayıda yabancının durumunu doğrudan etkileyecek. Rus yetkililer daha önce "Vatandaşlık sadece hak vermez, aynı zamanda sorumluluk da yükler. Askerlik görevi dahil bu sorumluluklar yerine getirilmelidir" açıklaması yapmışlardı. (turkrus.com)

Savaşı reddeden iki Rus askerine hapis cezası

Rusya'dan asker sayısını artırmak için yeni hamle

Putin imzaladı! Rusya'da ikinci seferberlik endişesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)