BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin imzaladı! Rusya'da ikinci seferberlik endişesi----

Putin imzaladı! Rusya'da ikinci seferberlik endişesi

Putin imzaladı! Rusya'da ikinci seferberlik endişesi
15 Nisan 2023 - 14:24 www.finansgundem.com

Putin, Rus ordusunda seferberliği kolaylaştıran yeni bir yasa imzaladı. Yasaya göre, elektronik tebligat ile askerlere celp gönderilebilecek.

Rus ordusunda seferberliği kolaylaştıran yeni bir yasa ile, yedek askerler ve askere alınacak kişiler artık elektronik tebligat ile göreve çağrılabilecek.

Parlamentoda iki gün içinde onaylanan yasa, cuma günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından da imzalandı.

Şimdiye kadar celplerin elden teslim edilmesi gerekiyordu. Yeni yasayla birlikte yedek askerlere elektronik ortamda bir Rus kamu hizmeti portalı üzerinden veya emrin üçüncü bir tarafa verilmesiyle celp gönderilebilecek.

Putin geçtiğimiz yıl eylül ayında 300 bin yedek askerin seferber edilmesi kararı vermişti. Bu karar sonrası yurt dışına bir Rus akını başlamış, binlerce kişi ülkeyi terk etmişti.

Kremlin halihazırda ikinci bir seferberlik dalgası planlanmadığını söylüyor. Ancak Ruslar, Ukrayna ordusunun büyük bir karşı saldırıya hazırlandığı bir dönemde yeni bir seferberlik kararından endişeli. Yeni yasanın da bu korkuları pekiştirdiği bildiriliyor.

Yeni yasaya göre, yerel askerlik şubeleri tarafından düzenlenen celpler posta yoluyla gönderilmeye devam edecek ancak elektronik olarak bir devlet portalına yüklendikleri andan itibaren geçerli sayılacaklar.

Askerlik bürosuna başvurmayan celp sahiplerinin Rusya'yı terk etmeleri yasaklanacak, ehliyetlerine el konulacak, kredi almaları ve evleriyle diğer varlıklarını satmaları engellenecek.

Polis, hapis cezasıyla karşı karşıya kalan asker kaçaklarını yakalama hakkına sahip olacak. Vergi daireleri, üniversiteler ve diğer kamu kurumları, askere çağrılan kişilerin kişisel bilgilerini vermekle yükümlü olacak.

Bu önlemler ülkeden kaçan ya da uzaktan çalışan ruslar için de geçerli olacak.

Avusturya'da Putin için tutuklama kararı çıkarıldı

 

Putin ve Lukaşenko, Moskova’da bir arada

 

Putin'in sırlarını ifşa etti: Ona 'patron' diyorlar!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)