BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan asker sayısını artırmak için yeni hamle----

Rusya'dan asker sayısını artırmak için yeni hamle

Rusya'dan asker sayısını artırmak için yeni hamle
01 Ocak 2023 - 17:33 www.finansgundem.com

Rus ordusundaki asker sayısının artırılmasına yönelik kararname 1 Ocak 2023 itibariyle yürürlüğe girdi. Savunma Bakanı Şoygu, yıl sonunda sözleşmeli asker sayısının 521 bin kişiye çıkacağını belirtti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Silahlı Kuvvetler’de görev yapan asker sayısının artırılmasına ilişkin kararnamesi, 1 Ocak 2023 itibariyle yürürlüğe girdi.

Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan yazılı açıklamada, Rus Silahlı Kuvvetleri’nin kadrosunun 1 milyon 150 bin 628 askerle birlikte 2 milyon 39 bin 758 kişi olarak belirlendiği ifade edilirken, kararın uygulanması için federal bütçeden bütçe ödeneklerinin tahsis edilmesi planlandığı vurgulandı.

21 Aralık 2022’de Rusya Savunma Bakanlığı üst düzey yetkilileri ile 2022 yılının faaliyetlerine ilişkin genişletilmiş toplantıda konuşan Savunma Bakanı Sergey Şoygu, güvenlik görevlerinin yerine getirilmesini garanti altına almak için devletin Rus Silahlı Kuvvetlerinin toplam askeri personelini artırması gerektiğini söylemişti.

Şoygu, orduda askeri sayısının 1,5 milyona, sözleşmeli asker sayısının ise 695 bin kişiye çıkarılmasını talep ederken, bu yılın sonunda sözleşmeli askeri personel sayısının 521 bin kişiye çıkacağını ekledi.

Savunma Bakanı, ülke güvenliğini güçlendirmeye yönelik tedbirler arasında askerlik yaşında yaş sınırının kademeli olarak 18’den 21 yaşa çıkarılması, azami yaş sınırının ise 30’a çıkarılmasının önerildiğini kaydetti. (GazetemRu)

Rusya, Ukrayna'daki İHA üretim yerlerini vurdu

Rusya'dan Ukrayna'ya yılın ilk saldırısı: Füze yağdırdılar

Rusya'da havai fişek gösterileri ve kutlama yapılmadı

Rusya, Esir takasıyla 140 Ukraynalı serbest bırakıldı

Zelenskiy: Ukrayna'ya saldırı emrini verenler affedilmeyecekler

Putin’in enerji şantajı, petrol piyasasının sonunu getirebilir

Rusya büyüme tahminini yükseltti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)