BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSavaşı reddeden iki Rus askerine hapis cezası----

Savaşı reddeden iki Rus askerine hapis cezası

Savaşı reddeden iki Rus askerine hapis cezası
08 Nisan 2023 - 10:49 www.finansgundem.com

Geçen eylülde ilan edilen kısmi seferberliğin ardından askere alınan ancak savaşmayı reddeden iki Rus askeri hapis cezasına çarptırıldı.

2022'nin Eylül ayında ilan edilen kısmi seferberliğin ardından askere alınan fakat Ukrayna'da savaşmayı reddeden iki Rus askerine üçer yıl hapis cezası verildi.

Yuri Degtyarev ve Aleksey Selivanov isimli iki asker Belgorod'da bağlı bulundukları askeri birlikte emirleri uygulamayı reddettikten sonra gözaltına alınmıştı.

İki askerin, diğer askerlerin önünde ters kelepçe takılarak gözaltına alındığı görüntüler sosyal medyada binlerce kez paylaşılmıştı.

Degtyarev ve Selivanov'un kısmi seferberlik kararının ardından askerliğe elverişli oldukları tespit edilerek silah altına alındığı ancak kasımda komutanlarından gelen, silah ve mermi alarak operasyona çıkma emrini yerine getirmedikleri belirtildi. Askeri savcılık, iki askerin emri önce sözlü olarak reddettiklerini ardından rapor doldurduklarını öne sürdü.

Askerler, operasyon emrinin ardından komutanlarının göreve katılmak istemeyen asker olup olmadığını sorduğunu söyledi.

Askeri mahkemede yürütülen soruşturma sonrasında, Degtyarev ve Selivanov'un ordunun çıkarlarına zarar verdikleri, askeri disiplin ve otoriteyi bozdukları ve diğer askeri personelin iş yükünü arttırdıkları sonucuna varıldı. Emre itaatsizlik suçlamasıyla yargılanan iki asker üçer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Askerlerden birinin temyiz başvurusunun da mahkemece reddedildiği belirtildi.

Suçlarını kabul ederek aktif göreve dönmek istediler

Her iki asker de mahkemede suçlarını kabul ederken, aktif göreve dönmeye hazır olduklarını belirterek cezaların hafifletilmesini istedi ancak bu talep mahkeme tarafından reddedildi.

Degtyarev'in eşi Tatyana Degtyareva, eşinin eylülde Luhansk'a hiçbir askeri eğitim almadan gönderildiğini, daha sonra bağlı bulunduğu birliğin geri çekildiğini iddia etmişti.

Degtyareva, eşinin "yem olarak kullanılmak istemediğini" söylemişti.

Rusya: Yerleri cep telefonlarından tespit edilen 89 Rus askeri öldü

 

70 bin 250 Rus askeri hayatını kaybetti

 

Ukrayna Rusya'ya İHA ile saldırı girişiminde bulundu

 

Rusya Ukrayna'nın yerleşim birimini ele geçirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)