BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da 33 bin kişiye seferberlik görevi----

Rusya'da 33 bin kişiye seferberlik görevi

Rusya'da 33 bin kişiye seferberlik görevi
27 Aralık 2023 - 15:53 www.finansgundem.com

Rusya Savunma Bakanlığı verilerine göre 33 bin seferber edilen Rus vatandaşı askeri birimlere katıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı verilerine göre, Rusya’da gerçekleştirilen kısmi seferberlik kapsamında toplamda 302,5 bin kişi Silahlı Kuvvetlere çağrıldı. Savunma Bakanlığı’nın ‘2023’te Ordu Rakamları’ raporundan RBK’nın sunduğu verilere göre, 33 bin seferber edilen Rus vatandaşı, yazılı çağrıyı beklemeden kendi başlarına askeri birimlere katıldı.

Gazetemru'da yer alan habere göre Bakanlık, raporda seferber edilen vatandaşların genel profilini de sundu. Bu profilde, 35 yaşında orta düzeyde eğitimli bir erkek yer alıyor. Seferber edilen vatandaşlardan yüksek öğrenime sahip olanların ortalama oranı yüzde 7 olarak kaydedildi. Ayrıca, seferberliğe çağrılan vatandaşların yüzde 57’sinin evli olduğu, yüzde 31’inin bir çocuğu, yüzde 0,3’ünün ise üç çocuğu olduğu belirtiliyor. Kısmi seferberliğin başladığı dönemde seferber edilenlerin yüzde 89’unun düzenli bir işe sahip olduğu bildiriliyor.

244 bin kişi Özel Askeri Operasyon bölgesinde

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu yıl birleştirilen yıllık Büyük Basın toplantısı ve Direkt Hat kapsamında yaptığı açıklamada, 244 bin seferber edilmiş kişinin şu anda doğrudan Özel Askeri Operasyon bölgesinde olduğunu söyledi. Putin, 41 bin seferber edilmiş kişinin sağlık nedenleriyle ya da maksimum yaş sınırına ulaştıkları için Silahlı Kuvvetlerden ayrıldığını belirtti. Putin’in açıklamalarına göre, gönüllü asker alımı kampanyası kapsamında yıl içinde 486 bin kişi orduya katıldı. Devlet Başkanı Putin şu anda yeni bir seferberlik dalgasına gerek olmadığını düşünüyor.

2022 yılının eylül ve ekim aylarında Rusya’da kısmi seferberlik ilan edilmişti. Kısmi seferberliğin sona erdirilmesine dair bir kararname yayımlanmadı. Bir yıl önce Putin, çağrının tamamlandığını belirtmiş ve gerekli ek bir kararnameye dair hukuki görüş almak üzere danışmalara başvuracağını taahhüt etmişti.

Lukaşenko: Belarus'a Rus nükleer silah sevkiyatı tamamlandı

 

İngiltere: Rusya’nın Karadeniz filosunun beşte biri yok edildi

 

ABD ile Rusya o bölge için kapışıyor: Yeni ‘soğuk’ savaş!

 

Rus ordusu Yars füzesini Kaluga bölgesine yerleştirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)