BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya plakalı araçlar bir ülkede yasaklandı----

Rusya plakalı araçlar bir ülkede yasaklandı

Rusya plakalı araçlar bir ülkede yasaklandı
08 Mart 2024 - 16:10 www.finansgundem.com

Rusya’da kayıtlı araçların ülkeye girişini yasaklayan Finlandiya, araçların 16 Mart Cumartesi gününe kadar ülkeden çıkarılması gerektiği uyarısını yaptı

Finlandiya, Avrupa Komisyonu’nun Ukrayna’daki özel askeri operasyon nedeniyle Avrupa Birliği yaptırımlarıyla bağlantılı olarak 16 Eylül 2023 tarihinden itibaren Rusların kişisel araçlarının Avrupa Birliği’ne ithalatının yasaklanması yönündeki tavsiyelerini uygulamaya başladı.

Geçtiğimiz sonbaharda Finlandiya, Rusya’da kayıtlı araçların ülkeye girişini yasakladı. Gazetemru'da yer alan habere göre, Rusya’da kayıtlı araçların ülkeye girişinin yasaklanması nedeniyle Rus plakalı araçların 16 Mart’a kadar Finlandiya’yı terk etmesi gerekiyor.

Finlandiya Gümrük Müdürlüğü Kontrol Dairesi Başkanı Sami Rakshit, 16 Mart’tan itibaren Finlandiya topraklarında Rus plakalı bir aracın bulunması soruşturma konusu olacak, özellikle aracın neden hala ülkede olduğu, ne kadar süredir ülkede bulunduğu ve gerekli formalitelere uyulup uyulmadığı kontrol edileceği şeklinde ayrıntılı bir önlem planı üzerinde çalışılmaya devam edildiğini vurguladı.

Finlandiya’nın yanı sıra Litvanya, Letonya, Estonya, Polonya, Norveç, Bulgaristan ve Almanya’da da Rus plakalı araçlara yönelik yasak hükmü uygulanıyor. Ayrıca bu ülkelerden bazıları Rusların araçlarına el koymaya başlayabilecekleri tehdidinde bulunuyor.

Yaptırımlar Rusya'nın enerji gelirini düşüremedi

 

Rus ekonomisi yaptırımların altında 2 yılı geride bıraktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)