BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYaptırımlar Rusya'nın enerji gelirini düşüremedi----

Yaptırımlar Rusya'nın enerji gelirini düşüremedi

Yaptırımlar Rusya'nın enerji gelirini düşüremedi
06 Mart 2024 - 17:20 www.finansgundem.com

Batı'nın tüm engelleme çabaları ve yaptırımlarına rağmen Rusya'nın özellikle Asya'daki müşterilerine indirimli fiyatlarla da olsa petrol satmanın yolunu bulduğu belirtildi

Rusya'nın bu yılın şubat ayında petrol ve doğalgaz gelirlerini artırması "Rusya’nın yaptırımlara karşı direncinin göstergesi" olarak değerlendirildi.

Blomoberg'in haberine göre artan petrol fiyatları sayesinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 80'den fazla arttı. Ajansın hesabına göre bir ayda Rusya'nın kasasına 10 milyar dolardan faza para girdi.

Bir yıl önce 50 dolar olan petrol vergilerinin bu yıl varil başına 65 dolardan heaplanması da bütçe gelirlerini arttırdı.

Bloomberg, hükümetin, petrol ve gaz sektöründe vergi konusundaki yeni düzenlemelerinin bütçe gelirlerinin artmasına katkıda sağladığını vurguladı.

Haberde Batı'nın tüm engelleme çabaları ve yaptırımlarına rağmen Rusya'nın özellikle Asya'daki müşterilerine indirimli fiyatlarla da olsa petrol satmanın yolunu bulduğu ve gelirlerini belli br seviyede tutmayı başardığı vurgulandı.

41 Rus şirket ülkesini terk etti

 

Rusya'daki bankalar artık daha az kredi kartı veriyor

 

Rusya'nın ünlü AVM'si satılıyor

 

G7'den Rus elmaslarının ithalatına sınırlama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)