BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya Maliye Bakanı Siluanov: Bütçe açığını kademeli olarak azaltacağız----

Rusya Maliye Bakanı Siluanov: Bütçe açığını kademeli olarak azaltacağız

Rusya Maliye Bakanı Siluanov: Bütçe açığını kademeli olarak azaltacağız
11 Eylül 2023 - 12:39 www.finansgundem.com

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, bütçe açığını kademeli olarak azaltacaklarını belirterek, "Bütçe durumunun iyileşmesine yönelik istikrarlı eğilim, bu yıl bütçenin GSYH'ye oranla yüzde 2 açık vereceği öngörüsünde bulunmamızı sağlıyor." dedi.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, yaptığı yazılı açıklamada, Rus ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Federal bütçeyi, ekonomideki beklentinin üzerindeki hızlı toparlanma doğrultusunda oluşturduklarına işaret eden Siluanov, Rus ekonomisinin yıl sonu itibarıyla yüzde 2'den fazla büyüyeceğini belirtti.

Gelirler ve harcamalardaki mevcut şartların, bütçenin uygulanmasında iyileşmeye işaret ettiğini kaydeden Siluanov, "Federal bütçe harcamaları, 2023 başında hızlandırılan finansmanların ardından normal düzeylerde devam ediyor. Bütçe durumunun iyileşmesine yönelik istikrarlı eğilim, bu yıl bütçenin GSYH'ye oranla yüzde 2 açık vereceği öngörüsünde bulunmamızı sağlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Siluanov, finansman konusunda gelecek yıllara dair "sorumlu" yaklaşımın korunacağını vurgulayarak, "Bütçe açığı, bütçe kuralı parametrelerine 2025'te ulaşılmasıyla birlikte kademeli olarak azaltılacak." ifadesini kullandı.

Bütçe harcamalarında belirli alanlara yönelik koşulsuz desteğin ise süreceğini ifade eden Siluanov, söz konusu alanları, "ülkenin güvenliği ve ordunun hazırlık seviyesi, yeni bölgelerin entegrasyonu, en savunmasız vatandaşlara sosyal destek, teknolojik altyapının geliştirilmesi" şeklinde tanımladı.

Rusya Maliye Bakanlığı'nca yayınlanan verilere göre, ülkenin bütçesi bu yılın 8 ayında 2,3 trilyon ruble (yaklaşık 23,5 milyar dolar) açık vermişti.

Rusya 2.3 trilyon ruble bütçe açığı verdi

 

Rusya yeni madeni para çıkardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)