BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya yeni madeni para çıkardı----

Rusya yeni madeni para çıkardı

Rusya yeni madeni para çıkardı
08 Eylül 2023 - 15:15 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası 50 rublelik yeni bir madeni para çıkarıldığını açıkladı

Rusya Merkez Bankası, 150 bin adet olmak üzere 50 ruble nominal değerli madeni parayı devreye soktuğunu duyurdu.

Merkez bankasından yapılan açıklamada, “Rusya Merkez Bankası 8 Eylül 2023 tarihinde 50 ruble nominal değerli Georgiy Pobedonosets (Muzaffer Aziz George) yatırım altın parayı tedavüle çıkarıyor.” ifadesi kullandı.

Gazetemru'da yer alan habere göre, madeni paranın çapı 22,6 milimetre, basım adedi ise 150 bin adet olarak belirlendi. Paranın değerli metal kütlesi 7,78 gram, alaşım derecesi ise 999. Madeni paranın ön ve arka yüzünde, çevresi boyunca çıkıntılı bir kenarı bulunuyor.

Madeni paranın çapı 22,6 milimetre, basım adedi ise 150 bin adet olarak belirlendi. Paranın değerli metal kütlesi 7,78 gram, alaşım derecesi ise 999. Madeni paranın ön ve arka yüzünde, çevresi boyunca çıkıntılı bir kenarı bulunuyor.

Madeni paranın ön yüzünde Rusya’nın ulusal ambleminin kabartma görüntüsü ve yazılar bulunuyor; üst kısımda “Rusya Federasyonu”, alt kısımda – “Rusya Bankası”, “50 ruble”, “2023”. Solunda ve sağında Mendeleev’in Periyodik Tablosu’na göre metalin tanımı, alaşım derecesi, St. Petersburg Darphanesinin ticari markası ve değerli metalin saflıktaki ağırlığı yer alıyor.

Madeni paranın arka yüzünde, mat bir zemin üzerinde, at üstünde, yılana mızrakla vuran Georgiy Pobedonosets’un kabartma görüntüsü bulunuyor.

Merkez Bankası, basılan madeni paraların Rusya Federasyonu topraklarında yasal nakit ödeme aracı olduğunu ve herhangi bir kısıtlama olmaksızın her türlü ödemede nominal değer üzerinden kabul edilmesinin zorunlu olduğunun altını çizdi.

Rusya Merkez Bankası'ndan döviz satışına ilişkin yeni düzenleme

 

Rusya Merkez Bankası’ndan ilave faiz artışı sinyali

 

Rusya Merkez Bankası'ndan GSYH tahmininde revize

 

Rusya Merkez Bankası, beklentilerin üzerinde faiz artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)