BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya kendi ATM’sini üretecek----

Rusya kendi ATM’sini üretecek

Rusya kendi ATM’sini üretecek
13 Temmuz 2022 - 09:32 www.finansgundem.com

Boykota katılan ABD'li ödeme sistemleri Mastercard ve Visa’ya alternatif olarak Mir kartı çıkaran Rusya şimdide kendi ATM’sini üretecek.



Ukrayna'yı işgal girişimi sonrası ağır yaptırımlara maruz kalan Rusya, özellikle bankacılık sisteminde yeni çıkış yolları arıyor. ABD'li ödeme sistemleri Mastercard ve Visa’ya alternatif olarak Mir kartı çıkaran Rusya şimdide kendi ATM’sini üretecek. Rusya Bankalar Birliği Başkanı Aleksey Voylukov, Batı yaptırımları sonrası birçok yabancı ATM üreticisinin ülkeye cihazı ve yedek parça tedarikini sonlandırdığını belirtirken, yerli ATM üreticilerinin bu yılın sonunda seri bankamatik üretimine başlayacağını söyledi.

Yerli bankamatik ekipmanlarının yabancı analoglarla değiştirilmesinin 2023 yılından önce gerçekleşemeyeceğinin altını çizen Voylukov, “Bir Rus ATM üreticisi, cihazlarının ilk versiyonunu bu yılın aralık ayı sonunda seri üretime geçirecek. Rusya Merkez Bankası’nın onayından geçerse, kredi kurumları için önerilen ekipman kaydına dahil edilecektir” diye konuştu.

Rusya Bankalar Birliği Başkanı, Rus üreticilerin Merkez Bankası tarafından güncellenen kağıt banknotları kabul edecek cihazları da geliştirmeleri gerekeceğini söylerken, bu durumun yakın zamanda tanıtılan yeni 100 rublelik banknotun piyasaya sürülmesinden sonra özellikle acil hale geldiğini aktardı.

Visa, Rus finans kurumlarını engelledi

Visa’dan sonra MasterCard da geri adım attı

Rusya Visa ve MasterCard’ı sınır dışı edebilir

NATO'dan Rus salatasına yaptırım: İsmi değiştirildi

ABD Hazinesi'nden, Rus oligarklara yaptırım

Yaptırımlar arttıkça ruble yükseliyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)