BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya-Çin ilişkilerinde 3 önemli faktör----

Rusya-Çin ilişkilerinde 3 önemli faktör

Rusya-Çin ilişkilerinde 3 önemli faktör
24 Haziran 2023 - 13:35 www.finansgundem.com

Rusya ve Çin arasındaki işbirliğine ilişkin hazırlanan raporda iki ülke arasındaki diyaloğun gelişmesi için üç faktöre işaret edildi

Rusya ve Çin'den iki enstitü, ülkeler arasındaki işbirliğinin hangi noktaya kadar gelişebileceği ve mevcut riskler konusunda ortak bir rapor hazırladı. Moskova'da Bilimler Akademisi'ne bağlı Çin ve Çağdaş Asya Enstitüsü'nün Şangay'daki Fudan Üniversitesi'nden uzmanlarla ortaklaşa hazırladığı rapor "Rus-Çin diyaloğu: 2023 modeli" başlığını taşıyor.

Raporda Ukrayna'ya düzenlenen askeri operasyondan sonraki ilk aylarda Çinli şirketlerin Rusya ile iş yapmakta tereddütlü davrandığı, ancak sonbahara doğru bu çekingenliği üstlerinden attığı belirtiliyor.

Rusyalı ve Çinli analistler bununla birlikte ilişkilerin daha da derinleşmesi üstünde şu ya da bu yönde etkide bulunabilecek üç faktöre işaret ediyor:

Dünya ekonomisindeki negatif trendler ve Rus ekonomisinin karşılacağı potansiyel problemler; enerji fiyatlarındaki dalgalanma ve öngörülemezlik; ve son olarak ABD ile AB'nin olası ikincil yaptırımları.

İki ülkeden uzmanlar bu faktörlerin olumsuz etkilerinin asgariye indirilebilmesi için kurumsal iletişimin ve koordinasyonun kuvvetlendirilmesini öneriyor.

Raporda dile getirilen bir diğer öneri de iki ülke arasında SWIFT'e alternatif ödeme altyapısının kurulması.(turkrus)

Rusya Çin yakınlaşması Batı’yı neden rahatsız ediyor?

Rusya-Çin: İttifak mı rekabet mi?

Rusya ve Çin vizeleri karşılıklı kaldırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)