BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya ve Çin vizeleri karşılıklı kaldırıyor----

Rusya ve Çin vizeleri karşılıklı kaldırıyor

Rusya ve Çin vizeleri karşılıklı kaldırıyor
10 Haziran 2023 - 12:55 www.finansgundem.com

Rusya ve Çin arasında vizesiz organize turist gezileri bu yılın sonundan önce başlayacak.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Dmitry Vakhrukov, Rusya ve Çin arasında vizesiz organize turist gezilerinin bu yılın sonundan önce başlatılacağını söyledi.

Turizm Forumu “Seyahat!” oturum aralarında gazetecilere konuşan Vakhrukov, Rus tarafının henüz yetkili Çinli tur operatörlerinin bir listesini almadığını belirtirken, “Bu çalışmalarda son aşamadayız. Çinli turistler seyahat ediyor ve Rusya’ya ilgi duyuyor. Vizesiz seyahati ise yıl sonundan önce başlatmayı planlıyoruz” dedi.

Bakan Yardımcısı, Rusya’nın Çin tarafından henüz yetkili tur operatörlerinin bir listesini almadığını belirtirken, Çin’in yetkili organlarının Dışişleri Bakanlığı üzerinden bu listeyi hazırladığını, sürecin başlamasını engelleyen tek şeyin bu aşama olduğunu vurguladı.

Çin, 6 Şubat’ta Rusya da dahil olmak üzere organize turist grupları için vizesiz seyahatleri deneysel olarak yeniden başlatmış, 20 Şubat’ta Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı basın servisi, Rusya ile Çin arasında vizesiz turist gezilerine ilişkin anlaşmanın yenilendiğini bildirmişti.

Belgeye göre, Çinli turistlerin Rusya’ya vizesiz gelmesi için Ekonomik Kalkınma Bakanlığı’nın anlaşma kapsamında grup göndermeyi planlayan Çinli seyahat şirketlerinin güncellenmiş bir listesini alması ve bu listeyi havalimanlarında psaport kontrolünden sorumlu Federal Güvenlik Servisine sunması gerekiyor.(Gazetemru)

Rusya vize muafiyeti için önce Türkiye'den adım bekliyor

 

Türkiye-Rusya vize muafiyeti görüşmeleri 1 Kasım'da

 

Rusya'dan Gürcistan için vize kararı

 

Çin'de vize işlemleri yeniden başlıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)