BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: BM, Lavrov’un Cenevre’deki toplantıya gelmesini sağlayamıyor----

Rusya: BM, Lavrov’un Cenevre’deki toplantıya gelmesini sağlayamıyor

Rusya: BM, Lavrov’un Cenevre’deki toplantıya gelmesini sağlayamıyor
28 Şubat 2022 - 07:03 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Birleşmiş Milletler’in (BM) Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un başkanlığındaki Rus heyetinin Cenevre’deki İnsan Hakları Konsey toplantısına gelmesini sağlayamadığını bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rossiya-1 kanalında katıldığı bir programda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve beraberindeki heyetin yarın BM toplantısına katılması ile ilgili önlerine çıkan engel konusunda açıklamalarda bulundu.

Avrupa ülkelerinin Rus uçaklarına hava sahasını kapattığını hatırlatan Zaharova, BM’de insan hakları ve silahsızlanma gibi önemli ve acil bir konu için yapılacak toplantıya Lavrov’un gidemediğini ifade etti.

Zaharova, “BM Silahsızlanma Komitesi ve İnsan Hakları Konseyi toplantısı için Rus heyetinin Cenevre'ye gelmesini sağlayamıyor. BM Genel Sekreteri'nin cevabı da bu" dedi.

Ülkelerin Rus heyetini taşıyacak uçağa izin vermediğini anımsatan Zaharova, BM ve BM Genel Sekreterinin bu konuyu çözmesi gerektiğine işaret etti.

Zaharova, “BM, dünya için böylesine kritik bir anda Rus heyetinin BM Genel Merkezine ve onun Cenevre’deki ofisine gelmesini sağlamakla yükümlüdür.” diye konuştu.

2 oligarktan Putin'e barış çağrısı

 

Johnson'dan Ukrayna halkına ve Zelenskiy'e övgün

 

ABD'den vatandaşlarına acil çağrı: Rusya'yı terk edin

 

Yunanistan'dan ölen Yunan asıllılar için tepki

 

Zelenskiy, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)