BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2 oligarktan Putin'e barış çağrısı----

2 oligarktan Putin'e barış çağrısı

2 oligarktan Putin'e barış çağrısı
28 Şubat 2022 - 06:26 www.finansgundem.com

Yatırım şirketi L1'in sahibi Ukrayna doğumlu Rus milyarder Fridman, çalışanlarına gönderdiği e-postada "Savaş asla cevap olamaz" ifadesini kullandı. Putin'e yakınlığıyla bilinen Deripaska da barışın önemini anlatan bir tweet paylaştı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısına karşı çıkan iki Rus milyarder Mikhail Fridman ve Oleg Deripaska, "barış" çağrısında bulundu.

The Guardian'da yer alan habere göre, Fridman, ailesinin hala yaşadığı Lviv'deki Ukraynalı köklerine atıfta bulundu ve "Ayrıca, hayatımın çoğunu Rusya'nın bir vatandaşı olarak iş kurarak ve onu büyüterek geçirdim. Ukrayna ve Rus halklarına derinden bağlıyım ve mevcut çatışmayı her ikisi için de bir 'trajedi' olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

Çalışanlarına genellikle siyasi açıklamalar yapmaktan kaçındığını belirten Fridman, "Rusya ve Ukrayna'daki binlerce çalışanıma karşı sorumlulukları olan bir iş adamıyım. Ancak savaşın asla cevap olamayacağına ikna oldum. Bu kriz, yüzlerce yıldır kardeş olan iki milletin canına ve zararına mal olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Rus oligark Mikhail Fridman, Forbes'un dünya milyarderler listesine göre, geçen sene dünyanın en zengin 128. kişisi olmuştu.

Rus milyarder Deripaska'dan "barış çok önemli" mesajı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla tanınan Rus oligark ve iş adamı Deripaska da mesajlaşma uygulaması Telegram'daki bir gönderisinde, barış görüşmelerinin "mümkün olduğunca hızlı" başlaması çağrısında bulundu.

Dünyanın en büyük alüminyum şirketleri arasında gösterilen Rusal'ın sahibi Deripaska, mesajında, "Barış çok önemli.” ifadesini kullandı.

Putin'e yakınlığıyla bilinen Deripaska, Rusya'nın ABD'deki 2016 seçimlerine müdahalesi soruşturması kapsamında 2018'te ABD'nin yaptırım listesine alınmıştı.

Yaptırımlarının hedefindeki Rus oligarklar kimlerdir?

 

Rus bankaları ve oligarklar hedef alındı

 

Oligarkların serveti eriyor

 

Rus oligark Abramoviç, İsrail'in en pahalı villasını satın aldı

 

Johnson'dan Ukrayna halkına ve Zelenskiy'e övgün

 

ABD'den vatandaşlarına acil çağrı: Rusya'yı terk edin

 

FIFA'dan Rusya'ya ağır yaptırımlar

 

Amerikan kargo devlerinden Rusya'ya sevkiyat askıya alındı

 

İngiltere, Ukrayna'ya 40 milyon sterlin ek insani yardım yapacağını duyurdu

 

AB Ukrayna'ya savaş uçağı gönderecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)