BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya, 2022'de ekonomik olarak iyimser----

Rusya, 2022'de ekonomik olarak iyimser

Rusya, 2022'de ekonomik olarak iyimser
17 Ağustos 2022 - 08:08 www.finansgundem.com

Rusya ekonomi bakanlığı 2022'de daha küçük bir ekonomik küçülme olacağını ifade etti.

Rusya ekonomi bakanlığı Rusya ekonomisi beklenenden daha az daralacağını ve enflasyon üç ay önce tahmin edildiği kadar yüksek olmayacağını ifade etti, bu da ekonominin yaptırımlarla başlangıçta korkulandan daha iyi başa çıktığını gösteriyor.

Moskova'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yönelik askeri operasydnun başlamasından sonra yurtdışında tutulan Rus rezervlerinin dondurulması da dahil olmak üzere enerji ve finans sektörlerinde Batı kaynaklı kısıtlamaları tetiklendi ve çok sayıda Batılı şirketin ülkeyi terk etti bu da ekonomi resesyona soktu.

Yine de Rusya'nın "özel askeri operasyon" olarak adlandırdığı işgal hareketinin başlatmasından yaklaşık altı ay sonra, ekonomik daralma ekonomi bakanlığının Mayıs ortasında tahmin ettiğinden daha az şiddetli görünüyor.

Rusya gayri safi yurtiçi hasılası bu yıl %4,2 küçülecek ve reel harcanabilir gelirler %2,8 düşecek. Üç ay önce bu tahminler sırasıyla %7,8 ve %6,8'lik düşüşl yönündeydi.

Bakanlık şimdi 2022 yılsonu enflasyonunu %13,4 ve işsizliği %4,8 olarak tahmin ediyor, daha önceki tahminler sırasıyla %17,5 ve %6,7 idi.

2023 için GSYİH daralma tahmini, önceki tahmin olan %0.7'ye kıyasla %2.7 ile daha karamsar. Bu, merkez bankasının ekonomik gerilemenin önceden düşünülenden daha uzun süre devam edeceği görüşüyle uyumlu.

Yaptırımlar Rusya ekonomisini Sovyet dönemine mi götürüyor

 

Rusya ekonomisi dibe vurdu!

 

Rusya ekonomisi ticaret savaşından daha zararlı çıkabilir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)