BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRuslar kredilerini ödeyemiyor----

Ruslar kredilerini ödeyemiyor

Ruslar kredilerini ödeyemiyor
05 Aralık 2022 - 16:45 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Scoring tarafından yapılan açıklamada, Rusya'da vadesi geçmiş kredilerin payının toplamdaki payının yüzde 43,1’e yükseldiği bu oranın pandemiden bu yana en yüksek seviyelere ulaştığı vurgulandı.

Rus halkı ekonomik olarak zor durumda gözüküyor. Rusya’da faaliyet gösteren kredi derecelendirme kuruluşu Scoring tarafından yapılan açıklama adeta bunu kanıtlar nitelikte.

Yapılan açıklamada, ekim ayında Rus vatandaşlarının ödemesini geciktirdiği vadesi geçmiş tüketici kredilerinin hacminin yüzde 0,3 artarak 631 milyar rubleyle rekor seviyeye ulaştığı belirtildi.

Rusya’da ekim ayında verilen tüketici kredisi sayısının bu yılın ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak 2.353 milyon adet olarak gerçekleştiği de kaydedilirken, aynı zamanda vadesi 90 günden fazla geciken tüketici kredilerinin payı da yüzde 0,1 azalarak 4, 032 milyon kredi adedine ulaştı.

Derecelendirme bürosuna göre kredi sayılarındaki artış, bankaların kredi portföyünde yükselişle açıklanırken, ekim ayında açık tüketici kredisi adedi yüzde 1,4 artarak 34,3 milyon adede ulaşırken, portföy hacmi ise yüzde 1 büyüyerek 7,4 trilyon rubleye ulaştı.

Tüketici kredisinin ortalama tutarı yüzde 30 azalarak 159 bin 100 ruble olurken, bir ayda verilen tüketici kredilerinin hacmi eylül ayına göre yüzde 23 azalarak 374,6 milyar ruble oldu.

Yakın zamanda aylık krdi raporunu paylaşan Ulusal Kredi Geçmişi Bürosu (NBKI), ekim ayında mikrofinans kuruluşlarından alınan kredilerde vadesi geçen kredilerin payının yüzde 43’ü geçtiği bildirmişti.

Bu oranların pandemiden bu yana en yüksek seviyelere ulaştığı vurgulanan NBKI raporunda, 90 günü geçen ödenmemiş kredi borcu olarak nitelendirilen ve NPL 90+ olarak adlandırılan vadesi geçmiş kredilerin payının toplamdaki payının yüzde 43,1’e yükseldiği, artışın son iki aydır devam ettiği vurgulandı.

Ağustos ayından bu yana 90 günü geçen ödenmemiş kredilerin payı 9,1 puan artarken, üç aydır ödenmemiş kredi sayısının ise 1,5 milyon adet daha fazla olduğunu bildiren NBKI Pazarlama Direktörü Aleksey Volkov, ekim ayı sonunda mikrofinans kuruluşlarının bilançosunda kaydedilen 16,1 milyon aktif kredinin 6,93 milyonunun vadesi geçmiş olarak nitelendirildiğini söyledi.

Ruslar vadesi gelen kredi borcunu ödeyemedi!

 

Ruslar tasarrufa gidiyor

 

Ruslar taşıt kredisini ödeyemiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)