BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivRuslar taşıt kredisini ödeyemiyor----

Ruslar taşıt kredisini ödeyemiyor

Ruslar taşıt kredisini ödeyemiyor
09 Kasım 2022 - 08:57 www.finansgundem.com

Rus vatandaşlarının bazı kredi türlerinde borç ödemelerinin vadesini geciktirdiği belirtilirken, özellikle kredi kartları, taşıt kredisi ve taksitli alımlarda erken vadesi geçmiş borçlarda keskin artış gözlemlendi.

BKI Kredi Bürosu (eski adıyla Equifax) tarafından paylaşılan raporda, Eylül 2022’de taşıt kredisine sahip Rusların kredi ödemelerini geciktirdiği kaydedildi.

Rus vatandaşlarının bazı kredi türlerinde borç ödemelerinin vadesini geciktirdiği belirtilirken, özellikle kredi kartları, taşıt kredisi ve taksitli alımlarda erken vadesi geçmiş borçlarda keskin artış gözlemlendi.

BKI tarafından paylaşılan verilere göre eylülde ödeme vadesi geçen taşıt kredisi adedi ağustos ayına göre yüzde 18,7 artarken, bu rakamların şubat ayında krizin başladığı dönemden bu yana gecikmiş kredi ödemelerinde en büyük artışa işaret ettiği ifade edildi.

Taşıt kredilerinde 30 güne kadar olan gecikmeli kredi hacmi yüzde 12,9 artarak 569,1 milyon rubleye ulaşırken, aynı raporlama döneminde taksitli ürün alımına (POS) ilişkin 95 bin ödeme işleminin geciktiği, bu rakamlarında ağustos ayına göre yüzde 21,5 daha fazla olduğu belirtildi.

Oranlar bu yılın şubat ayına kıyasla yüzde 33,1 artış gösterirken, mayıs ayına göre ise yüzde 50,5 daha yüksek oldu.

Gazetemru'da yer alan habere göre, eylül ayında Rusların taksitli alışveriş segmentinde ödenmemiş borçları 332,4 milyon rubleye ulaşırken, vadesi geçirilen borçtaki keskin artış, kredi kartı segmentini de etkiledi.

BKI, eylül ayında 4,2 milyar ruble tutarında 870 bin kredi kartı borçlusunun ödemeleri geciktirdiğini bildirirken, bu rakamın ağustos ayına kıyasla yüzde 9,5 daha fazla olduğunu ekledi.

Öte yandan temmuz ayında kredi kartı borçlarında yüzde 30 düşüş yaşandığı hatırlatılan raporda, bu segmentte şüpheli kredi hacmi yüzde 41,8 artarak mayıs ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Diğer segmentlerde kredi ödemelerindeki durumun daha iyi olduğu belirtilirken, vadesi geçmiş konut kredisi hacimlerinin sayısının sadece yüzde 8,9 arttığı, ödenmemiş kredi tutarının ise yüzde 14,2 azaldığı ifade edildi.

Tüketici kredilerinde ise vadesi geçmiş borçlarda büyüme yüzde 8,1 olurken, vadesi geçen borç tutarı yüzde 34,3 düşüş gösterdi.

Ulusal Kredi Geçmişleri Bürosu’ndan (NBKI) Rus bankaları tarafından verilen taşıt kredilerinde ortalama tutarın Eylül 2022’de 1,15 milyon rubleye yükseldiğini bildirmişti.

Eylül 2022’nin sonunda bankaların taşıt kredilerinde ortalama tutarın 1 milyon 150 bin ruble olarak kaydedildiği bildirilen raporda, bu ortalamanın şubat ayına kıyasla yüzde 17 daha düşük olduğu vurgulanırken, “Eylül sonuçlarına göre, ortalama taşıt kredisi tutarı Temmuz 2021’den bu yana en düşük rakamlara ulaşmıştır” ifadelerine yer verildi.

Rusya, dost olmayan ülkelerden 74 şirketle iş birliğini sonlandırdı

 

Rusya'da reel gelirlerdeki erime rekor düzeyde

 

Türkiye ve Rusya arasındaki ticaret 56 milyar dolara ulaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)