BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Ruslar en çok tatil için para biriktirecek----

Ruslar en çok tatil için para biriktirecek

 Ruslar en çok tatil için para biriktirecek
27 Aralık 2023 - 12:20 www.finansgundem.com

Yapılan ankete göre, Rusların yüzde 39’u birikimlerin temel amacının, tatil veya seyahat masraflarını karşılamak olduğunu belirtiyor.


“SberStrahovaniye jizni”(Sber Hayat Sigortası) şirketi ve “Rabota.ru” iş arama servisi tarafından yapılan anket verilerine göre, 2024 yılında Rusların çoğunluğu (yüzde 81) maaşlarından tasarruf yaparak birikim yapmayı planlıyor.

Ankete katılanların yüzde 39’u bu birikimlerin temel amacının, tatil veya seyahat masraflarını karşılamak olduğunu belirtiyor. İkinci sırada, evlerinde tadilat yaptırmak isteyenler yer alırken (yüzde 24), üçüncü sırayı tamamlayanlar arasında ise, bu birikimle aile üyeleri ve yakınları için hediye almak isteyenler yer alıyor (yüzde 18).

Her altı katılımcıdan biri (yüzde 17) tıbbi tedavi için ve her sekiz katılımcıdan biri ise (yüzde 12) gayrimenkul satın almak için para biriktirdiğini belirtiyor. Ayrıca Rusların yüzde 11’i hobilere, yüzde 9’u kendileri ya da çocuklarının eğitimine ve ev aletleri satın almaya para harcamak isterken, yüzde 8’i araba, yüzde 7’si de teknolojik alet almayı planlıyor. Anketteki yüzde 2’lik kesim ise kendi işini kurmak için harcama yapmayı planlıyor.

Sberbank’ın Yatırım ve Tasarruf Bölümü Genel Müdürü Olga Monahova konu hakkında yaptığı açıklamada “2023 yılında Rusların yarısı (yüzde 48) maaşlarından tasarruf yaptı. Rusların üçte biri (yüzde 36) birikim hedeflerine ulaşmayı başardı. Genel olarak katılımcılar (yüzde 55) gelirlerinin yüzde 5-10’unu bir kenara koyuyor. Her beş katılımcıdan dördünün yeni yılda düzenli olarak tasarruf yapmayı bir kural haline getirme sözü vermesi cesaret verici” diye konuştu.

Anket sonuçlarına göre, Rusya’da yaşayan her yedi kişiden biri (yüzde 14), gelirinin yüzde 11-15’ini biriktiriyor. Ankete katılanların yüzde 10’u gelirlerinin yüzde 21-30’unu biriktiriyor, ankete katılanların yüzde 7’si ise biriktirmek için gelirlerinin yüzde 30’undan fazlasını ayırıyor ve katılanların yüzde 5’i gelirlerinin yarısından fazlasını biriktiriyor.

Araştırmaya, 18 yaş ve üzeri 1,6 bin Rus şehir sakininin katıldığı belirtiliyor.(Gazetemru)

Rusya'da istihdam açığında keskin artış

 

Rusya’nın ilk elektrikli otomobili alay konusu oldu!

 

İsviçre bankaları Ruslardan ücret talep ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)