BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaRus Yandex'e Konyalı destek----

Rus Yandex'e Konyalı destek

Rus Yandex'e Konyalı destek
22 Nisan 2013 - 11:42 www.finansgundem.com

Yandex Türkiye Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Akınsoft'la işbirliğini ve yeni hedeflerini yapılan basın toplantısında açıkladı

Yandex, Türkiye'nin önde gelen yazılım şirketlerinden Akınsoft ile bir işbirliği anlaşması imzaladı.  Anlaşma sayesinde, Yandex arama teknolojileri ve ürünlerinin, geniş bir yelpazedeki sektörel yazılımları ve İnternet kafeler için sunduğu çözümleriyle tanınan Akınsoft ile birlikte tüm Türkiye'de daha geniş kullanıcı kitlelerine ulaştırılabilmesi amaçlanıyor.
Söz konusu işbirliğinin duyurulduğu basın toplantısında Yandex. Türkiye'nin yakın dönem projelerinden ve gelecek vizyonundan bahseden Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, konuyla ilgili olarak: "Yandex teknolojileri ve ürünleri ile desteklenecek Akınsoft yazılımları, çok kısa bir süre içerisinde Türkiye’nin dört bir köşesindeki kurumlarda ve pek çok internet erişim noktasında kullanımına sunulacak. Hedefimiz, ürün ve hizmetlerimizi daha fazla kişiye ulaştırmak ve daha fazla vatandaşımızın ihtiyaçlarına yanıt verebilmek." şeklinde konuştu.Toplantıya katılan Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın ise: "Yandex'in yerelleşme anlayışını takdirle karşılıyoruz. Türkiye'nin lider yazılım şirketlerinden biri olarak, Yandex'le böylesine bir işbirliği içine girdiğimiz için çok memnunuz. Akınsoft ve Yandex'in daha nice projelere imza atacağını umuyorum. Bu hepimize hayırlı bir başlangıç olsun." dedi.
Yandex.Türkiye büyümeye devam ediyor
Bu kısa süre sonunda yapılan araştırmalar gösteriyor ki Yandex, Türkiye’de sevilen ve tercih edilen bir marka olmayı başardı.
2013 yılı birinci çeyreği sonunda (comScore verilerine göre)  Yandex aylık olarak Türkiye’deki İnternet kullanıcılarının %31*’inin (comScore) dokunduğu bir marka.
Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinden, içerisinde bulunduğumuz yılın ilk çeyreğine kadar olan bir yıllık süreçte tekil kullanıcı ve arama sayılarımızın katlanarak çoğaldı.
Bu süre zarfında tekil kullanıcı sayımız tam %248* büyüdü!
Arama sayımızdaki fark da yine oldukça çarpıcı; tam %600* artış yakalanmış durumda. - *Yandex ölçümlerine göre
Yandex’in güçlü bir alternatif olarak ülkemizde faaliyet göstermesiyle kullanıcılarımız, bazıları Türkiye’de bir ilk olan inovatif ürün ve servislerimizle tanıştı.
Tamamen yerel içerikler kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını karşılar oldu.
Türkçe düşünüp anlayan ve konuşan Yandex, offline dünyada ihtiyacınız olanları dijital dünyada bulup bilgiye çevirerek insanlarımıza hizmet verdi.
Neticesinde, Yandex kullanıcıları, aradıkları soruların cevaplarını Yandex’le bulmayı sürdürdü.
Her gün daha fazla insan daha fazla soruyla Yandex’in kapısını çalar oldu.  ‘Yandex’lemek’, ‘Yandex’e Sor!’, ‘Yandex Bilir!’ ve ‘Yandex Hızı’ terimlerini sık sık duyar olduk.
Kullanıcılarımız bize daha çok sorumluluk yükledi. Her gün artan arama sayımız bizi bir yandan mutlu ederken bir yandan da hep daha iyiyi sunma gayretimizi perçinledi.
Yandex olarak İnternet kullanıcılarının ihtiyaçlarını anlamak, bu doğrultuda yeni ürünler ve hizmetler geliştirmek için şimdi daha fazla çalışır olduk. 
Özel İşbirlikleri
Hepinizin anımsayacağı gibi kısa bir süre içerisinde önemli işbirliklerine imza atarak daha fazla insanın ihtiyaçlarına köprü olmak için uğraştık.
Arama teknolojilerimize ilk inanan şirketler olan Nokia ve Avea ile gerçekleştirdiğimiz işbirlikleri sayesinde ülkemizdeki mobil cihaz kullanıcılarının büyük kısmı Yandex ürünleri ile tanıştı.
Mynet gibi, Türkiye’nin erişimi en yüksek olan dijital mecraları da Yandex’in üstün arama teknolojilerini tercih ettiler.
Yandex.Browser
Sadece birkaç ay önce lansmanını gerçekleştirdiğimiz Yandex.Browser ile dijital dünyanın kapıları İnternet kullanıcıları için bu kez turbo hızla ve güvenle açılmaya başladı.
Yandex, Türk futbol camiasının en büyük kulüplerinin resmi arama motoru olarak tercih ettiği teknoloji partneri oldu.
Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarına özel Yandex.Browser sürümleri sayesinde bu takımlarımızın taraftarları kendilerine ait İnternet tarayıcısının sahipleri oldular.
Futbol tarayıcılarımızla, spor endüstrisi için yeni bir gelir modeli olarak dünyada bir ilke imza atmış olduk.
Panoramalar
İstanbul, İzmir, Ankara ve Kocaeli illerimiz için panorama servisimizi hayata geçirerek, hem bireysel kullanıcıların ihtiyaçlarına yanıt olduk hem de kültür endüstrisine katkıda bulunduk.
Yandex.Trafik
Yandex’in çok sevilen trafik uygulaması, kişilere sunduğu alternatif rotalar sayesinde hepimize zaman kazandırdı.
Yandex’in yeni algoritması ile trafik uygulamasını kullananlar yılda 51 saatini trafikte geçirmekten kurtulacak. 
Gelecek Projeler,Yeni Panoramalar
Yakın zamanda, çekimlerini tamamladığımız Bursa, Antalya, Muğla, Aydın ve Nevşehir illerimizde de panorama servisimizi kullanıma açacağız.
Özel Yandex.Browser Sürümleri
Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dünyada ilk kez kendi özel tarayıcılarına sahip olan kuruluşlar oldular. Bu projemiz üç kulüple sınırlı değil. Diğer kulüplerle de görüşmelere devam ediyoruz. Yakında bu konuda yeni işbirliklerimizi paylaşacağız.
Yandex olarak, ülkemizin turizm ve kültür değerlerine odaklanarak, ülkemizi şehir şehir tanıtacak bir proje üzerinde çalışıyoruz.  
Yılın ikinci yarısında kullanıma sunmayı hedeflediğimiz şehirlere özel Yandex.Browser’lar, tüm Türkiye’yi ilgilendiren çok önemli bir proje.
Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz bu proje kapsamında, dünyada ilk kez şehirlere özel Yandex Browser’lar kullanıma girecek.
Yandex’in Yeni Yüzü
Detaylarını daha sonra paylaşacağımız bu yenilik, kullacılarımıza sadece görünüm anlamında değil arama konusunda bambaşka deneyimler sunmak üzere planlanıyor ve geliştiriliyor.
Global Projeler
Carnegie Mellon Üniversitesi öğrencileri ile birlikte Silikon Vadisi’ndeki Yandex Labs mühendisleri, akıllı televizyon kullanıcılarına özel bir uygulama üzerinde çalışıyorlar.
Bu uygulama sayesinde kullanıcılar, el hareketleriyle ekrandaki sosyal çevrelerine göre kişiselleştirilmiş içeriği kontrol edebilecek ve yine bu içerikle etkileşime geçebilecekler.
Avrupa Nükleer Araştırma Konseyi CERN’de gerçekleştirilen büyük deneylerde Yandex’in yüksek arama teknolojileri kullanılıyor.
CERN’in Büyük Hadron Çarpıştırıcısı deneylerinde hizmet veren mühendisler, Yandex’in arama teknolojilerini ve sunucularını kullanmaktalar.
CERN ve Yandex mühendislerinin çalışmalarıyla ilgili her yeni haberi bizler de heyecanla takip ediyoruz.  
Yandex Veri Analiz Okulu
İnternet teknolojileri yüksek mühendislik bilgisi ve eğitimi gerektiren bir alandır. Özellikle arama motoru teknolojileri, en yüksek bilim kabul edilen uzay teknolojileri ile eşdeğer sayılabilir.
Bugün, dünyada arama teknolojilerine sahip ancak 5 ülke sayabiliriz; Amerika, Rusya, Çin, Kore ve Çek Cumhuriyeti.
Bu teknolojiye sahip olan tüm ülkeler bu alanda uzmanlaşacak daha fazla sayıda mühendis ve bilim adamı yetiştirmek gayretindeler. Büyük teknoloji şirketleri bu alanda gençlerin yetişmesi için eğitim ve gelişim programlarına önemli kaynak ayırmaktalar.
Yandex olarak 2007 yılında Rusya’da başlatmış olduğumuz Yandex Veri Analiz Okulu isimli iki yıllık program da önem verdiğimiz yatırımlar arasında buna bir örnek olarak gösterilebilir.  Veri analizi, veri işleme ve İnternet arama algoritmaları alanlarında uzmanlık, eğitimin yanı sıra bu alanlarda yetenek de isteyen bir konu.
Bilişim teknolojilerine yatırım, Türkiye’nin yarınına yatırım.
Yandex, dünyada teknolojik inovasyonlara imza atan kurum ve kuruluşlara, var olan tüm teknolojik altyapısıyla destek olma misyonuyla hareket ediyor. Hedefimiz, Türkiye’de de yetenekli gençlere, bilim ve teknolojiye yatırım yapan ve inovasyona imkan sağlayan tüm kurumlara ve girişimcilere destek olmak.
Yandex’in veri analiz okulunu, arama akademisi projesini Türkiye’de de kurmak, geliştirmek üzere yatırımlarımızı planlamaktayız.
Bu anlamda hem ülkemize davet edeceğimiz bilişim uzmanları ile hayata geçireceğimiz eğitim programlarımız olacak. Hem de yurtdışındaki eğitim merkezlerimize Türk gençlerini göndereceğiz.
Elbette başta TÜBİTAK olmak üzere ülkemizin önemli bilimsel araştırma merkezleriyle işbirliğinde çalışmalarımızı kısa sürede hayata geçirmek hedefindeyiz.
Akınsoft İşbirliği
Yerelleşmeye önem verirken aynı zamanda yerelimizdeki gerçekleri değerlendirip hizmet ve ürünlerimize herkesin ulaşma hakkını nasıl eşitleyebiliriz diye çalışıyoruz.
Büyükşehirlerde belki bir kullanıcı üç ayrı cihazıyla İnternet’e ulaşabilirken kırsal kesimde İnternet erişimi bir yana bilgisayar sahipliği bile oldukça düşük seviyede.
Yandex olarak bu anlamda üzerimize düşen görevi yerine getirmek adına neler yapabileceğimizi araştırıyoruz. İlgili bakanlıklarımız başta olmak üzere, yerel yönetimlerle işbirlikleri içerisinde pek çok yeni projelere hazırlanıyoruz.
Ülkemizin önde gelen teknoloji kuruluşlardan biri olan Akınsoft, teknolojiyi hem yaratan hem de teknolojilerin kullanıcılara ulaşması için çalışan bir kurum.
Ülkemizde pek çok inovatif projeye ve yatırımlara imza atan Akınsoft’un Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Bey (Akın).
Yandex teknolojileri ve özel ürünleri ile desteklenecek Akınsoft yazılımları çok kısa bir süre içerisinde Türkiye’nin dört bir köşesindeki kurumlarda ve pek çok internet erişim noktasında kullanımına sunulacak.
Hedefimiz, ürün ve hizmetlerimizi daha fazla kişiye ulaştırmak ve daha fazla vatandaşımızın ihtiyaçlarına yanıt verebilmek.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)