BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus petrolüne darbe vurmak isteyen Almanlar kontak kapatacak----

Rus petrolüne darbe vurmak isteyen Almanlar kontak kapatacak

Rus petrolüne darbe vurmak isteyen Almanlar kontak kapatacak
19 Mart 2022 - 17:54 www.finansgundem.com

Savaşta Putin’i finanse ettiklerini düşünen Almanlar’ın yarısı, Rus petrolünü kullanmamak için haftada bir gün direksiyonu bırakmaya hazır.

Almanya’da yapılan bir ankette, araçlarını kullanarak Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'i finansal olarak desteklemekten rahatsızlık duyan Almanların neredeyse yarısının Rusya'dan petrol ithalatının azaltılması için pazar günleri direksiyona geçmeyebileceği ortaya çıktı.

Welt Radyo'nun Civey Araştırma Şirketi'ne yaptırdığı kamuoyu yoklaması, Rus gazı ve petrolüne bağımlılığı düşürmek için halkın yüzde 48'inin haftada bir gün araçlarını kullanmamayı kabul edebileceğini gösterdi.

Şubat ayında Almanya'da benzin ve mazot fiyatları geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 26 artış yaşadı. Almanya, petrol ihtiyacının yüzde 30'dan fazlasını Rusya'dan sağlıyor. Bu artışın araç sahiplerine daha az yansıması için bir dizi önlem paketini yürürlüğe sokmaya hazırlanan Başbakan Olaf Scholz liderliğindeki koalisyon hükümeti, akaryakıt vergilerinde bu yıl 4,5 milyar euroluk bir indirime gidecek ve sürücülere ek mali yardımlar sağlayacak. (Euronews)

Rusya’dan çıkmayan Nestle’ye boykot hazırlığı

“Rusya stratejisini değiştirmek zorunda kaldı”

Almanya’da yatırımcı güveni sert düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)