BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisRus muhaliften ekonomi için felaket senaryosu----

Rus muhaliften ekonomi için felaket senaryosu

Rus muhaliften ekonomi için felaket senaryosu
05 Ekim 2014 - 09:51 www.finansgundem.com

Rusya’da 10 yıl hapis yatan iş adamı Khodorkovsky Putin’in ülkeyi 1917’deki gibi bir kaosa götürdüğünü öne sürdü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yönetiminde 10 yıl hapis yatan eski petrol zengini Mikhail Khodorkovsky, ülkenin 1917’deki gibi bir ayaklanmayı tetikleyebilecek bir krize yaklaştığını savundu. New York’ta Charlie Rose’a konuşan 51 yaşındaki Khodorkovsky ‘ Putin’in ülkeyi beklenenden çok daha hızlı bir krize sokacağından endişe ediyorum. Rusya tek adam yüzünden ekonomik krize sürüklenerek yeniden bir 1917 yaşayabilir. Şu an o doğrultuda ilerliyoruz’ şeklinde konuştu.

Khodorkovsky Vladimir Lenin önderliğinde Bolşeviklerin iktidara gelerek Sovyetler Birliği’ni kurduğu devrime atıfla  ‘ Kötüye giden ekonomik koşullar nedeniyle Rusya’daki Çarlık otokrasisinin sonunu getiren hadiselerin bir benzerini yaşayabiliriz’ dedi.
 
Bir dönem 15 milyar dolarlık servetiyle Rusya’nın zengin adamı olan ve hapse girmeden önce muhalefet partileri kuran Khodorkovsky, cezaevinde de ülkede sivil toplumun gelişmesi için çalışmalarda bulunmuştu. İş adamı Aralık ayında Başkanlık affıyla serbest bırakıldı. Khodorkovsky vergi kaçırma, para aklama ve petrol yolsuzluğu suçlarıyla mahkûm olmasına rağmen masum olduğunu savunmaya devam ediyor. Yukos Oil Co.'nun eski sahibi, suçlamaların kurduğu muhalefet partilerine karşılık ortaya atıldığını belirtiyor. Kremlin ise bu iddiaları yalanlıyor. 
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • komando08 Ekim 2014 00:01

    zaman beni haklı çıkaracak rusya hamleleriyle Avrupa ve amerikayı dize getirecek, abd dağılır ama rusya birleşir

  • dervishh05 Ekim 2014 22:43

    bu salak putinin bir gün rusyayı batıracağını söylüyordum. Artık bu beklenti gerçeğe dönüşmeye başladı

  • kardaş05 Ekim 2014 14:24

    putin dünyanın en zengin liderlerinden demek ki o da yolsuz. Diktatörler öyledir zaten kendileri çalar, yandaşını korur zengin eder, muhalifsen seni bitirir legal, illegal farketmez. yaşasın demokrasi ama öyle işine gelince sandık işine gelmeyince zorbalık değil, gerçek demokrasi kanadadaki, iskandinav ülkelerindeki gibi