BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus milyarderlerin servetinde büyük artış----

Rus milyarderlerin servetinde büyük artış

Rus milyarderlerin servetinde büyük artış
03 Şubat 2024 - 19:35 www.finansgundem.com

Bloomberg tarafından yayınlanan rapor, yılbaşından bu yana Rus milyarderlerin servetinde büyük bir artış olduğunu ortaya koyuyor.

Bloomberg tarafından yayınlanan ve şirket hisselerinin değerine dayanan ‘Bloomberg Milyarderler Endeksi (Bloomberg Billionaires Index) raporunda yer alan verilere göre, Rusya’nın en zengin iş adamlarının serveti, bu yılın başından itibaren 7,953 milyar dolar artış gösterdi.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre, yılın başından bu yana ‘Severstal’ın ana hissedarı Aleksey Mordaşov 2,14 milyar dolar kazanarak servetini 23 milyar dolara çıkardı. Servetinin değerlendirmesi, temettüler, içeriden yapılan işlemler, vergiler ve piyasa göstergeleri analizine dayanıyor.

NLMK’nin yönetim kurulu başkanı Vladimir Lisin’in serveti ise 1,35 milyar dolar artarak 25,3 milyar dolara ulaştı. Lukoil kurucusu Vagit Alekperov’un serveti de 838 milyon dolar artarak 25,5 milyar dolara yükseldi.

En büyük kaybı ise doğal gaz üreticisi ‘Novatek’in hissedarı Gennadiy Timçenko yaşadı. Timçonke’nun serveti 248 milyon dolar azalarak 13,9 milyar dolara düştü. Timçenko’nun nakit varlıklarının değeri temettüler, içeriden yapılan işlemler, vergiler ve piyasa göstergeleri analizine dayanıyor.

Bloomberg, Mart 2012’den bu yana dünyanın en zengin 500 kişisinin servetine dair bilgiler içeren Bloomberg Milyarderler Endeksi’ni yayımlıyor.

Putin'e yakın Rus milyarder gözaltına alındı

 

Rus milyarderin kızı terkedilmiş süper yatı için savaşıyor

 

Rus milyarderlerin serveti artıyor

 

Rus milyarderler servetlerine servet kattılar

 

Yaptırımlar onlara yaradı: Rus milyarderler coştu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)