BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisRus milyarderin kızı terkedilmiş süper yatı için savaşıyor----

Rus milyarderin kızı terkedilmiş süper yatı için savaşıyor

Rus milyarderin kızı terkedilmiş süper yatı için savaşıyor
13 Temmuz 2023 - 16:15 www.finansgundem.com

Teknoloji milyarderi Eric Schmidt’in Karayipler’de satın aldığı 68 milyon dolarlık süper yat dava konusu oldu. Rus milyarder Andrey Guryev’in kızı, yatın ve içindekilerinin kendine ait olduğunu iddia ediyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Google’ın eski CEO’su teknoloji milyarderi Eric Schmidt geçtiğimiz ay 67,6 milyon dolara bir süper yat satın almıştı. Ancak ultra lüks yatın satışı ile ilgili tartışmalar günden güne alevleniyor.

Bloomberg’ün haberine göre Rus gübre milyarderi Andrey Guryev’in kızı Yulia Gurieva-Motlokhov, avukatları aracılığıyla Karayipler’deki Falmouth Limanı’nda Mart 2022’den bu yana demirli bulunan lüks yatın gerçek sahibinin kendisi olduğunu iddia eden bir temyiz başvurusunda bulundu.

Antigua ve Barbuda Temyiz Mahkemesi'nde sunulan belgelerde "Tyne Trust" ve "Flagstaff Trust" adlı iki şirketin mülkiyetinde olan Alfa Nero adlı teknenin ve üzerinde bulunan sanat eserlerinin tek yetişkin varisinin” Gurieva-Motlokhov olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz ay Antigua’dan yapılan açıklamada, Gurieva-Motlokhov’un engelleme girişimlerinin başarısız olmasının ardından süper yatın halka açık bir müzayedede eski Google CEO’su Schmidt tarafından kazanıldığı belirtilmişti. Schmidt tarafı ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

81 metrelik Alfa Nero beraberinde bir küçük kuyruklu piyano, helikopter pistine dönüşebilen bir yüzme havuzu ve İspanyol sanatçı Joan Miro’nun sanat eserleriyle birlikte satılıyor. ABD Guryev’in gemiyi 2014 yılında 120 milyon dolara satın aldığını iddia ediyor. Guryev’se iddiaları reddediyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle birlikte Batılı ülkelerin Rus milyarderlere uyguladığı yaptırımlar bu yatın satışını da engellemişti. Yat bu yılın başlarında yaptırım listesinden çıkarıldı ve böylece açık artırmanın önü açılmış oldu.

Bloomberg haberinde, Gurieva-Motlokhov'un avukatları, gelecek haftaya kadar sorulara cevap veremeyeceklerini söyledi. Açık artırmayı denetleyen ve temyiz dilekçesinde adı geçen Antigua'nın liman müdürü, konuyla ilgili henüz yorum yapamayacağını açıkladı.

Rusya'da Euroclear aleyhine yaklaşık 2 milyar dolarlık dava

 

Fransa'da bir kriz daha: 'Kesik parmak' şoku!

 

Rusya paylaştı: İşte Wagner'in silahları...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)