BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'e yakın Rus milyarder gözaltına alındı----

Putin'e yakın Rus milyarder gözaltına alındı

Putin'e yakın Rus milyarder gözaltına alındı
02 Kasım 2023 - 09:16 www.finansgundem.com

Rusya lideri Putin'e yakın isimlerden olan Rus milyarder Kuzmiçev, Fransa'da yapılan baskınla gözaltına alındı. Kremlin'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, haklarını korumak için gerekli adımların atılacağı belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Forbes'e göre 6.5 milyar dolar serveti bulunan Rus iş insanı Aleksey Kuzmiçev, Fransa'da kara para aklama, vergi kaçakçılığı ve uluslararası yaptırımlara uymama suçlamasıyla gözaltına alındı. 

Kuzmiçev, Fransa'da Ukrayna savaşının başlangıcından itibaren gözaltına alınan ilk Rus iş insanı oldu. Polis ekipleri Rus milyarderin Saint-Tropez ve Paris'teki mülklerine baskın düzenledi. Kuzmiçev, finans şirketi Alfa Grup'un kurucu ortaklarından biri.

Fransa merkezli Le Monde gazetesinin haberinde, Kuzmiçev'in evlerine düzenlenen baskına onlarca polisin katıldığı ifade edildi. Kuzmiçev'in hangi yaptırımları delmekle suçlandığına ilişkin henüz net bir bilgi yok. Rus milyarderin avukatları da konuyla ilgili yorum talebini geri çevirdi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, bir Rus vatandaşının haklarını korumak için gerekli adımların atılacağı ifade edildi.

Avrupa Birliği, Mart 2022'de Kuzmiçev'i yaptırım listesine almış ve konuyla ilgili açıklamada, "Kuzmiçev'in Rusya'daki en etkili insanlardan biri olduğu düşünülüyor. Rusya Devlet Başkanı'yla çok iyi ilişkileri var" denmişti. Fransız yetkililer o dönem Kuzmiçev'e ait iki yata el koymuştu.

Aleksey Kuzmiçev, Ukrayna savaşının ardından Avrupa'da kalmayı sürdüren az sayıdaki Rus milyarderden biri olarak dikkat çekmişti. 61 yaşındaki iş insanı kasımda hakkındaki yaptırımların kaldırılması için başvuruda bulunmuştu.

Kuzmichev, Mart 2013'te enerji girişimi TNK-BP'deki hisselerini 2,5 milyar dolara devlet petrol şirketi Rosneft'e satmıştı.

Ukraynalı oligarkların mülkleri Kırım'da satıldı

 

Rus oligark 5 milyar dolar için Putin'den izin istedi

 

En zengin Rus oligarktan yaptırım yorumu: Hiroşima'ya eş

 

Rus iş insanından Putin'in başına 1 milyon dolar ödül!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)